Markten:
Markten inladen...

WOENSDAG 12 AUG

Business 24/7

Zoeken
scrollTop top

VS tellen nu meer miljonairs dan Zweden inwoners heeft

Logo Business AM
Economie

25/03/2019 | Marc Horckmans | 3 min leestijd

Het aantal rijke huishoudens in de Verenigde Staten bereikte het voorbije jaar een nieuw recordniveau. Meer dan 10,2 miljoen Amerikaanse huishoudens bleken een nettowaarde van 1 miljoen dollar tot 5 miljoen dollar te vertegenwoordigen. Dat betekende een toename met 2,5 procent tegenover het jaar voordien. Dat is de conclusie van een rapport van consulent Spectrum Group.

In de berekeningen is geen rekening gehouden met de waarde van de hoofdverblijfplaats van de respondenten. Met deze cijfers is de populatie Amerikaanse miljonairs groter dan de volledige bevolking van Zweden of Portugal.

Vertraging

“De populatie rijke Amerikanen vertoont een verdere groei,” erkent George Walper, president van Spectrem Group. “Tegelijkertijd is echter duidelijk dat deze trend een vertraging vertoont.” Een belangrijke oorzaak van die afremming is de verzwakkende wereldwijde economische groei. Anderzijds wijst  Walper ook op de volatiele Amerikaanse politieke omgeving.

Spectrum Group stelde verder vast dat de Verenigde Staten vorig jaar ook 1,4 miljoen superrijke gezinnen – met een vermogen tussen 5 miljoen dollar en 25 miljoen dollar – telde. Dat was een toename van 3,7 procent. In de categorie van meer dan 25 miljoen dollar was er een groei met ongeveer 0,6 procent tot 173.000 huishoudens.

“Het aantal Amerikanen in de rijkste categorie is meer dan verdubbeld sinds de Grote Recessie,” zeggen de onderzoekers. “Maar men kan duidelijk opmerken dat het tempo van deze toename is afgenomen.”

Jonger

“Een gedeelte van deze vertraging van de welvaartscreatie kon worden verwacht,” zegt Greg Soueid, hoofd vermogensbeheer bij consulent Treliant. “Verantwoordelijk daarvoor is onder meer de verzwakking van de aandelenmarkten na een periode van bijna een decennium met bijzonder sterke rendementen.”

“Anderzijds moet men ook gewag maken van de vroege effecten van de belastinghervorming op welgestelde gezinnen. Maar ondanks deze trends blijkt dat de rijkere bevolkingsgroepen een snellere groei laten optekenen dan de middenklasse.”

Eerder onderzoek van Spectrum had uitgewezen dat een Amerikaans belegger met een vermogen van 25 miljoen dollar een gemiddelde leeftijd van amper vijfenveertig jaar heeft. Dat cijfer is over een periode van een half decennium met elf jaar gedaald.

Ander onderzoek heeft getoond dat 65 procent van de Amerikaanse millennials ervan overtuigd is om ten laatste op vijfenveertigjarige leeftijd miljonair te zullen zijn.

 


Gelijkaardige artikels


Logo BusinessAM

Business AM | Zo gezegd

Watermark

‘Een politicus die in 2021 aan de macht komt, gaat naar een feestje dat afgelopen is. Er valt niets anders meer te doen dan de afwas.’

Denker Yuval Harari
Logo Business AM

Business AM | Zo gezegd

Yuval Harari

‘Een politicus die in 2021 aan de macht komt, gaat naar een feestje dat afgelopen is. Er valt niets anders meer te doen dan de afwas.’

Denker Yuval Harari
Quote Merkel

‘We moeten op Europese schaal handelen om goed en versterkt uit deze crisis te komen.’

Duits bondskanselier Angela Merkel
Zo gezegd: Gita Gopinath

‘De coronacrisis is veel groter dan de bankencrisis. Een schok als deze hebben we niet meegemaakt sinds de Grote Depressie. Misschien is dit wel de Grote Lockdown.’

Gita Gopinath, de hoofdeconome van het IMF

Quote van de dag Elon Musk

‘Ik denk dat de universiteit er in essentie is om plezier te maken en om te bewijzen dat je je huiswerk kan maken. Maar ze is er niet om te leren.’

Elon Musk
zo gezegd michel barnier

‘Er zijn veel ernstige verschillen tussen het VK en de EU over de toekomstige handelsrelatie. Een akkoord is mogelijk… al is het moeilijk.’

Michel Barnier, hoofdonderhandelaar brexit voor de EU
Logo Business AM

Business AM | Stocks