VRT snoeit in personeel: 116 ontslagen na “interne transformatie”

VRT-topman Frederik Delaplace heeft een transformatieplan voor de openbare omroep aangekondigd. Dat gaat gepaard met minder personeel, via “het niet-vervangen van 50 medewerkers en een gerichte uitstroom van 116 medewerkers.”

“De publieke omroep heeft een multimediale groeisprong nodig en moet die realiseren binnen een uitdagend financieel kader”, zegt Delaplace in een persbericht.

“Daarom hebben we een ambitieus transformatieplan klaar, waarin we duidelijke keuzes maken en streven naar nog meer efficiëntie in onze werking. Het plan is ingrijpend, maar enkel op die manier kan de VRT haar publieke opdracht ook in de toekomst waarmaken.”

Thuis

Opmerkelijk is dat de soap Thuis voortaan wordt uitbesteed. “De investeringen die nodig zijn om de toekomst en uitbouw van de dagelijkse fictiereeks te garanderen, kan de VRT niet alleen dragen. Daarom heeft de VRT de intentie om de productie van Thuis te laten overnemen door een externe partner met een ruime ervaring in fictie”, klinkt het.

Zeventig VRT-werknemers, die het grootste deel van hun werktijd aan Thuis besteden, stappen dan over en krijgen deze partner als nieuwe werkgever.

(ns)

Meer
Markten
Mijn Volglijst
Markten
BEL20