VK en Saudi-Arabië willen kilometers grote satelliet in een baan rond de aarde plaatsen om zonne-energie naar de Noordzee te stralen

Een Brits plan om zonne-energie in de ruimte te genereren en dat naar de Noordzee te stralen, zal gefinancierd worden door de Saudische overheid. 

Waarom is dit belangrijk?

Veel landen willen de komende decennia afstappen van fossiele brandstoffen. Maar het is nog niet meteen duidelijk waar ze daarna hun energie vandaan zullen halen. Behalve de bestaande hernieuwbare bronnen, worden om die reden experimenten uitgevoerd met exotischere manieren om elektriciteit op te wekken.

De essentie: Het Britse bedrijf Space Solar is van plan om zonnepanelen in een baan rond de aarde te bouwen. Daar wil het bedrijf robots voor gebruiken.

  • De elektriciteit die erdoor wordt opgewekt, zal omgezet worden in hoogenergetische radiogolven. Die worden vervolgens naar de aardoppervlakte gestraald.
  • Om een niet-insignificante hoeveelheid energie te genereren, moeten de zonnepanelen enorm groot zijn. Er is sprake van een satelliet die 2.000 ton zal wegen en een mijl (1,6 kilometer
Dit premium artikel is exclusief voor abonnees
Lees nu 3 artikels gratis per maand!
Denk jij vooruit, aan de toekomst van morgen? Business AM is jouw leidraad doorheen verandering. Hol niet achter de feiten aan en maak deel uit van Vlaanderens snelst groeiende business website.
Al abonnee? Log in en krijg toegang tot alle premium artikels.
Meer premium artikelen
Meer