Verstrengde coronamaatregelen wegen op de Bel20

De Bel20 heeft voor de tweede dag op rij de beursdag met verlies afgesloten. De coronazorgen en de verstrengde maatregelen wegen op de index.

Het Overlegcomité heeft beslist om de coronamaatregelen in ons land te verstrengen. Zo worden onder meer de kappers en andere niet-medische contactberoepen verplicht om vanaf zaterdag opnieuw de deuren te sluiten. Bij de start van de handelsdag noteerde de Bel20 0,7 procent in het rood. De Belgische sterindex is erin geslaagd om de verliezen bij de sluiting van de Europese beurzen binnen de perken te houden. De Bel20 gaat de nacht in met een verlies van 0,2 procent.

AEX hoger dankzij Intel

ArgenX was de grootste verliezer in de Bel20. Het aandeel van de Gentse biotechgroep nam een duik van 2,55 procent. Aperam en GBL waren de sterkhouders van de index. Die aandelen gingen er respectievelijk 2,7 en 1,65 procent op vooruit.

Als we naar de rest van Europa kijken zien we zowel rode als groene beurstabellen. De Eurostoxx50 is alvast 0,15 procent hoger gegaan. De Nederlandse AEX was de sterkst presterende index van onze buurlanden. Die kon de handelsdag 0,75 procent in de plus afsluiten. Die winst is grotendeels te danken aan Intel. De chipproducent heeft een grondige herziening van zijn investeringsplannen aangekondigd. Het bedrijf gaat dit jaar 20 miljard dollar investeren.

Dat nieuws gaf de Nederlandse makers van chipproductiesystemen de wind in de zeilen. ASM International en ASML waren bij onze noorderburen dan ook de primussen van de klas. Die aandelen gingen respectievelijk 5 en 4,45 procent hoger.

Positieve start voor Wall Street

De Duitse DAX30 was dan weer de grootste verliezer bij onze buurlanden. De index moest 0,3 procent terrein prijsgeven. Volkswagen was met een verlies van 3,75 procent de hekkensluiter van de DAX30.

Wall Street is alvast goedgemutst aan de handelsdag begonnen. Kort na het luiden van de openingsbel ging de Dow Jones 0,6 procent hoger en won de S&P500 0,5 procent. De Nasdaq deed er 0,3 procent bij.

Meer
Markten
Mijn Volglijst
Markten
BEL20