Van Jeff Bezos tot Dua Lipa: dit Franse eiland trekt de wereldwijde jetset aan

Saint Barthélemy, het kleinste eiland van de Franse Antillen, was afgelopen eindejaar weer dé place-to-be voor miljardairs, topmodellen en celebrities. Het paradijselijke eiland in de Caraïben ontpopt zich almaar meer tot de vaste haven voor de superjachten van de rich & famous.

Amazonstichter Jeff Bezos en zijn partner Lauren Sanchez lieten via Instagram de wereld volop meegenieten van hun zonnige eindejaarsvakantie in “Saint Barths”, waar het wemelde van het beroemdheden en schatrijke ondernemers. Onder meer collega-miljardair Jan Koum, de costichter van WhatsApp, werd eveneens gespot op het eiland, net als de rappers Drake en Polo.G.

De Italiaanse luxeretailer Luisa Via Roma koppelde het aangename aan het nobele en organiseerde er vorige week een benefietavond voor de kinderorganisatie Unicef. Op de gastenlijst stonden celebrities als Leonardo DiCaprio, Kygo, Mike Tyson en Kate Moss. Superster Dua Lipa trad er op. De meesten maakten er een vakantie van en bleven hangen voor de feestelijkheden op oudejaarsnacht, tot vreugde van de plaatselijke horeca.

Superjachten

Naast het mooie weer, uitstekende restaurants en de idyllische stranden heeft St. Barths een grote troef die het kleine eiland (21 vierkante kilometer) zo aantrekkelijk maakt voor schatrijke CEO’s, Russische oligarchen en celebrities: de perfecte infrastructuur om superjachten te ontvangen.

De superboten maken het mogelijk om in beperkte privékring en in alle luxe te genieten van een zonvakantie. Met de uiteraard aanwezige paparazzi lijken de jetsetters een deal te hebben gesloten: enkele foto’s nemen mag, maar ook weer niet te veel.

Het Amerikaanse zakenblad Forbes maakte de indrukwekkende lijst. Dit zijn maar enkele vermogenden met een jacht in Saint Barthélemy:

  • Chelsea-eigenaar Roman Abramovich (Eclipse)
  • Muziek-entrepreneur David Geffen (Rising Sun)
  • WhatsApp-stichter Jan Koum (Moonrise en Power Play)
  • Casinomagnaat Sheldon Adelson (Queen Miri)
  • Modelegende Tommy Hilfiger (Flag)
  • Arsenal-eigenaar Stan Kroenke (Seanna)

(lp)

Meer
Markten
Mijn Volglijst
Markten
BEL20