Uitnodigingsbrief coronavaccin wordt eenvoudiger

Wie in aanmerking komt voor een coronavaccin krijgt daarvoor een uitnodiginsbrief in de brievenbus. Die brief blijkt niet voor iedereen even duidelijk te zijn. Daarom heeft de overheid beslist om die te vereenvoudigen.

De aanpassingen aan de brief moeten het voor de ontvanger eenvoudiger maken om de informatie in de brief te begrijpen. De aanpassingen komen er na een overleg met organisaties die de armoede bestrijden. Volgens hen is de oorspronkelijke brief voor sommigen moeilijker te begrijpen. Dat schrijven de kranten van Mediahuis.

Visuele verbeteringen

Hoe gaat de nieuwe openingsbrief eruit zien? Om te beginnen zullen er allerhande visuele verbeteringen komen, zoals de toevoeging van pictogrammen. Voorts moeten duidelijke kaders helpen om de leesbaarheid van de brief te verbeteren.

Wie zo’n brief ontvangt, zal ook te zien krijgen met welk vaccin hij of zij gevaccineerd zal worden. Het Agentschap Zorg en Gezondheid heeft nogmaals laten weten dat het geen zin heeft om te proberen het type vaccin te veranderen. Wie de uitnodiging weigert, wordt niet meer uitgenodigd.

Vaccinshoppen

‘Er wordt in Vlaanderen niet aan vaccinshoppen gedaan’, zei topman Dirk Dewolf aan de kranten. ‘Het is enigszins cru om het zo te zeggen, maar het is eten wat de pot schaft.’ Het Agentschap roept dan ook iedereen op om op de uitnodiging in te gaan. De vereenvoudigde brief moet hoe dan ook helpen om het aantal positieve reacties op de uitnodiging te verhogen.

De aanpassing zijn zeker welgekomen nu de coronacijfers in de lift zitten. De vaccinaties kunnen die toenames temperen. Voornamelijk het aantal ziekenhuisopnames stijgt gevoelig. Het aantal coronapatiënten dat wordt opgenomen in het ziekenhuis is toegenomen met 26 procent tot gemiddeld 187 opnames per dag. 

Meer
Markten
Mijn Volglijst
Markten
BEL20