Coronacijfers: aantal ziekenhuisopnames gestegen met 26 procent

Het aantal coronapatiënten dat wordt opgenomen in het ziekenhuis is toegenomen met 26 procent tot gemiddeld 187 opnames per dag. Dat leren de voorlopige cijfers van het gezondheidsinstituut Sciensano.

Zo goed als alle coronacijfers blijven stijgen. Een van de opvallendste stijgingen zien we als we naar de ziekenhuisopnames kijken. Dat aantal is in de week van 13 tot en met 19 maart toegenomen met maar liefst 26 procent. Tijdens die week zijn er dagelijks 187 coronapatiënten opgenomen in het ziekenhuis. Momenteel worden 2.153 coronapatiënten verzorgd in het ziekenhuis, van wie er 550 op de afdelingen intensieve zorgen liggen.

Ook aantal besmettingen stijgt

Ook het aantal besmettingen zit nog steeds in de lift. In de week van 10 tot en met 16 maart is het aantal besmettingen toegenomen met 36 procent tot gemiddeld 3.438 besmettingen met het coronavirus per dag. Er werden wel meer tests afgenomen, maar de positiviteitsratio is ook gestegen naar 7,2 procent.

Er is wel goed nieuws wanneer we naar de overlijdens kijken. Dat aantal is in de week van 10 tot en met 16 maart gedaald met 6,8 procent tot gemiddeld 23,6 overlijdens per dag.

Sinds het begin van de pandemie zijn in België al 827.941 mensen besmet geraakt met het coronavirus. Covid-19 heeft hier in totaal aan 22.650 mensen het leven gekost.

Door de stijgende coronacijfers is het Overlegcomité gisteren vervroegd samengekomen. Op die vergadering werd er onder meer beslist om de geplande versoepelingen op 1 april, waaronder de heropening van pretparken, uit te stellen.

Lees ook:

Meer
Markten
Mijn Volglijst
Markten
BEL20