Markten:
Markten inladen...

DINSDAG 02 JUN

Business 24/7

Zoeken
scrollTop top

Twintigers mogen waarschijnlijk als eerste uit lockdown in VK

Logo Business AM
Coronacrisis

10/04/2020 | Sten Maelfeyt | 2 min leestijd

Piccadilly Circus in Londen, met een hoopvolle boodschap van de Queen op een enorm reclamebord - EPA

Britse officials overwegen een exitstrategie waarbij jongeren tussen 20 en 30 jaar de eersten zullen zijn die hun gewone leven kunnen hervatten.

Wetenschappelijk adviseurs van de Britse regering stellen dat de exitstrategie waarschijnlijk gericht zal zijn op leeftijd of geografie. Dat meldt de Amerikaanse zakenzender CNBC. De wetgevers overwegen een voorstel dat is opgesteld in een onderzoeksartikel dat eerder deze week verscheen. Wetenschappers van Warwick Business School stelden voor om burgers tussen de 20 en 30 jaar oud vroegtijdig vrij te laten als ze niet bij hun ouders wonen.

In hun paper focussen ze vooral op het economische aspect: ‘De paper berekent dat er ongeveer 4,2 miljoen Britse individuen zijn die in de leeftijdscategorie 20-30 vallen en die buiten het ouderlijke huis wonen. Daarvan werken 2,6 miljoen in de particuliere sector, dus tenzij corrigerende maatregelen worden genomen, worden ze waarschijnlijk zeer hard getroffen, financieel, vergeleken met werknemers in de publieke sector.’

Evenwicht

De onderzoekers erkennen de noodzaak van een lockdown om de pandemie in te dijken. Maar ze stellen ook ‘dat er een evenwicht moet worden gevonden tussen epidemiologische en economische doelstellingen.’

De wetenschappers achter de strategie merken echter op dat hun voorstel ook enkele nadelen heeft. Wanneer het beleid zou worden geïmplementeerd, kan dit leiden tot 630 vroegtijdige sterfgevallen door het coronavirus.

‘Er zouden tragische gevallen zijn – in de huidige situatie is er geen risicovolle weg voorwaarts’, aldus de auteurs. ‘Maar de effecten van het voorgestelde beleid zouden veel, veel kleiner zijn dan die van een algemene bevrijding van de bevolking.’

Momenteel zijn er 65.872 bevestigde gevallen van het coronavirus in het Verenigd Koninkrijk. Er zijn ook reeds 7.993 sterfgevallen, volgens gegevens van de Johns Hopkins University.

Source: CNBC


Gelijkaardige artikels


Logo BusinessAM

Business AM | Zo gezegd

Watermark

‘We moeten op Europese schaal handelen om goed en versterkt uit deze crisis te komen’

Duits bondskanselier Angela Merkel
Logo Business AM

Business AM | Zo gezegd

Quote Merkel

‘We moeten op Europese schaal handelen om goed en versterkt uit deze crisis te komen’

Duits bondskanselier Angela Merkel
Zo gezegd: Gita Gopinath

De coronacrisis is veel groter dan de bankencrisis. Een schok als deze hebben we niet meegemaakt sinds de Grote Depressie. Misschien is dit wel de Grote Lockdown.

Gita Gopinath, de hoofdeconome van het IMF

Quote van de dag Elon Musk

Ik denk dat de universiteit er in essentie is om plezier te maken en om te bewijzen dat je je huiswerk kan maken. Maar ze is er niet om te leren.

Elon Musk
zo gezegd michel barnier

Er zijn veel ernstige verschillen tussen het VK en de EU over de toekomstige handelsrelatie. Een akkoord is mogelijk… al is het moeilijk.

Michel Barnier, hoofdonderhandelaar brexit voor de EU
Quote van de dag corona

We moeten rationeel blijven. Maar de kans om het virus in te dammen wordt kleiner. We bereiden ons ook voor op een pandemie.

Tedros Adhanom Ghebreyesus, directeur-generaal van de WHO
Logo Business AM

Business AM | Stocks