Trump besmet: alle verkiezingsevenementen uitgesteld of virtueel

Doordat de Amerikaanse president Donald Trump en zijn echtgenote Melania besmet zijn met het coronavirus, ziet zijn campagneteam zich genoodzaakt om alle geplande evenementen uit te stellen of virtueel te laten doorgaan.

Dat maakt Trumps campagnemanager bekend in een mededeling. ‘Alle campagne-evenementen die al zijn aangekondigd met de aanwezigheid van de president, worden momenteel omgevormd naar virtuele evenementen of zullen worden uitgesteld’, legt Bill Stepien uit. ‘Alle andere campagne-evenementen zullen geval per geval bekeken worden en de volgende dagen regelen we alle relevante aankondigingen.’

Vicepresident Mike Pence, die negatief testte op het virus, gaat gewoon door met alle campagne-evenementen die gepland staan. Ook Democratisch tegenstander Joe Biden blijkt niet besmet met het virus. Eerder deze week kruiste hij de degens met Trump in een eerste presidentsdebat. Tijdens die uitzending spotte de Amerikaanse president met het feit dat Biden regelmatig een mondmasker draagt.

Aangezien Trump 74 jaar oud is en overgewicht heeft, moet hij beschouwd worden als een risicopatiënt, zeggen dokters. Uiteraard zal de president wel kunnen genieten van de absolute wereldtop op het vlak van medische zorgen. Volgens Mark Meadows, de stafchef van het Witte Huis, ervaart de president ‘milde symptomen’, al is hij nog steeds ‘zeer energiek’. Ook de first lady voelt zich goed, liet ze zelf weten op Twitter.

Lees meer: Trump heeft het coronavirus: wat gebeurt er nu?

Meer
Markten
Mijn Volglijst
Markten
BEL20