Trump test positief op coronavirus

Donald Trump en zijn vrouw Melania zijn besmet met het coronavirus. Dat bevestigde hij vrijdagochtend op Twitter.

Ze gaan meteen in quarantaine, nadat eerder topmedewerkster Hope Hicks positief testte voor het coronavirus. Mogelijk heeft zij het koppel besmet. Trump en zijn vrouw lieten zich testen nadat duidelijk werd dat Hicks besmet geraakt was.

https://twitter.com/realDonaldTrump/status/1311892190680014849

Aangezien Trump 74 jaar oud is en overgewicht heeft, moet hij beschouwd worden als een risicopatiënt, zeggen dokters. Uiteraard zal de president wel kunnen genieten van de absolute wereldtop op het vlak van medische zorgen. Niet alleen rijst nu de vraag of Trump op korte termijn zal kunnen functioneren als president, het wordt ook uitkijken naar de impact op zijn verkiezingscampagne en zijn harde duel met Democratisch kandidaat Joe Biden.

Volgens de arts van het Witte Huis, Sean Conley, stellen Donald en Melania Trump het op dit moment goed. ‘Ik verwacht dat de president zijn taken zal blijven uitvoeren zonder onderbreking terwijl hij herstelt, en ik zal jullie op de hoogte houden over toekomstige ontwikkelingen’, zo verklaarde hij in een mededeling.

Ook Melania Trump liet via Twitter weten dat het koppel zich goed voelt.

Donald Trump en Hope Hicks (aan het raam) in Marine One, de presidentiële helikopter, op 14 september – EPA

Communicatie-adviseur

Hope Hicks (links) – EPA

Ex-model Hope Hicks (31), die Trump via zijn dochter Ivanka leerde kennen, is een jarenlange communicatie-adviseur van de president en behoort tot de dichte kring in het Witte Huis.

Aan Fox News verklaarde Trump dat zowel hijzelf als de First Lady recentelijk veel tijd doorbracht met Hicks. De pr-experte reisde dinsdag nog mee naar het tv-debat in Ohio. Volgens nieuwsagentschap Bloomberg News zat ze al in quarantaine op het vliegtuig toen ze woensdag met de president terugkeerde van een campagnebijeenkomst in Minnesota. Hicks zou momenteel symptomen van Covid-19 vertonen, zegt CNN.

Dit was de eerdere tweet van de president, voor hij wist dat hij besmet was:

https://twitter.com/realDonaldTrump/status/1311859538279239686

Witte Huis

In het Witte Huis worden mondmaskers niet consequent door alle medewerkers en bezoekers gedragen, zo is al meermaals vastgelegd op camera. In mei raakte bekend dat de woordvoerster van vicepresident Mike Pence, Katie Miller, het coronavirus opliep. Eind juli testte veiligheidsadviseur Robert O’Brien positief.

Meer