Coronavirus circuleert in Witte Huis: moeten Trump en Pence uit elkaar?

Nu het coronavirus in het Witte Huis circuleert, zeggen sommige specialisten dat vicepresident Mike Pence zich beter afzondert. Maar Pence trekt vandaag gewoon naar het Witte Huis zoals gewoonlijk.

Vicepresident Pence was zondagavond formeel. Hij ontkende de berichten dat hij in thuisisolatie zou gaan. ‘Vicepresident Pence zal het advies van de medische afdeling van het Witte Huis volgen en zit niet in quarantaine. Bovendien heeft de vicepresident iedere dag negatief getest en is hij van plan morgen in het Witte Huis te zijn’, was de officiële boodschap.

Verscheidene veiligheidsexperten vergelijken de situatie met een oorlogsdreiging en raden aan dat Amerikaans president Trump en Pence van elkaar afgezonderd zouden worden. Het virus is immers zo besmettelijk dat beiden tegelijkertijd besmet kunnen raken, waardoor er een tijdelijk machtsvacuüm dreigt. De volgende in lijn is in principe Nancy Pelosi, de Democratische voorzitster van het Huis van Afgevaardigden.

Twee gevallen

De perssecretaris van Pence, Katie Miller, werd eind vorige week positief getest op het coronavirus, na een eerder positief testresultaat van een militair die als persoonlijk medewerker van Trump werkzaam is. De perssecretaris is getrouwd met een van de naaste medewerkers van Trump, Stephen Miller.

Miller was ook woordvoerster van de coronavirus-taskforce. Zaterdag raakte bekend dat drie leden van het team in quarantaine zijn gegaan: medisch topadviseur Anthony Fauci, directeur Robert Redfield van de Amerikaanse gezondheidsdienst CDC en directeur Stephen Hahn van de voedings- en medicijnwaakhond FDA.

Meer
Markten
Mijn Volglijst
Markten
BEL20