Tienduizenden banen op de tocht bij H&M

De Zweedse kledingketen Hennes & Mauritz (H&M) schrapt wereldwijd tijdelijk ’tienduizenden banen’ als gevolg van de coronacrisis.

H&M ziet zijn verkopen dramatisch dalen, nu wereldwijd 3.441 van de 5.062 winkels dicht zijn, onder meer in grote markten als Duitsland, Groot-Brittannië en de Verenigde Staten. Het bedrijf grijpt daarom in een gaat fors snoeien in de kosten, waaronder de personeelskosten. Dat zal een impact hebben op ’tienduizenden werknemers in alle geledingen van de business’, waarschuwt H&M.

H&M spreekt zowel van ’tijdelijke ontslagen’ als van ‘het beëindigen van werkgelegenheid’ ten gevolge van de coronacrisis. ‘Met tijdelijke ontslagen bedoelen we een tijdelijke reductie van gewerkte uren’, zegt H&M in een toelichting aan Business AM. ‘Dit kan erg verschillen van land tot land. Er zijn specifieke regels in elke land, die onder meer gebaseerd zijn op regeringsbeslissingen over de financiering.’

Het bedrijf, dat ook zijn dividend voor de aandeelhouders schrapte, zegt op dit moment geen exact cijfer te kunnen geven over de eindbalans.

Lees ook: Modeketens dreigen met lentecollectie te blijven zitten

Meer
Markten
Mijn Volglijst
Markten
BEL20