6 dingen die succesvolle mensen doen wanneer alles tegen zit

Het leven kan hard zijn. Soms krijg je niet wat je wil en gaat werkelijk alles verkeerd. Dat zijn de momenten waarop wilskracht en doorzettingsvermogen het verschil maken tussen succes en ellende. Wat doen succesvolle mensen wanneer alles lijkt tegen te zitten?

1. Succesvolle mensen knijpen er even tussenuit

Een goed beeld krijgen van een situatie is erg moeilijk wanneer je er zelf middenin staat. Succesvolle mensen doen daarom wat de meeste anderen net tot elke prijs proberen te vermijden: ze zetten een stap terug en bekijken de situatie van op afstand.

Op die manier maken ze abstractie van de problemen rond hen en kunnen ze over een oplossing beginnen na te denken.


2. Succesvolle mensen herinneren zichzelf aan hun doelen

Het zijn niet altijd de problemen zelf die ons overweldigen. Soms zijn het ook alle mogelijke oplossingen en de druk die we onszelf opleggen. Elke dag zwemmen we door oceanen van gematigdheid, maar door hard tegen de stroom in te gaan, zadel je jezelf op termijn met een burn-out op.

Op zulke momenten is het hoognodig om even te gaan zitten en jezelf te herinneren aan waar je mee bezig bent, wat je doelen zijn en waarom je dit pad hebt gekozen.


3. Succesvolle mensen dwingen zichzelf om te vertragen

Hoe meer je werkt, hoe meer je overschakelt op je automatische piloot. Eenmaal in een bepaald werkritme genesteld, wordt het moeilijk om realistisch te blijven over het waarom van wat je doet.

Wanneer het erg moeilijk wordt en je doelen helemaal uit het zicht lijken te verdwijnen, dien je daarom je werkritme te vertragen en tijd te nemen om een nieuw plan uit te stippelen. De eerste stap op de juiste weg is toegeven dat je nu op de verkeerde weg bent.


4. Succesvolle mensen vragen een tweede, derde en vierde mening

Deze regel is één van de belangrijkste voor succesvolle mensen: het maakt niet uit of het jouw idee is, zolang het maar een goed idee is. Misschien heb jij wel gelijk nu, maar het kan nooit kwaad om anderen om hun mening te vragen.

Succes bestaat immers niet uit het juiste idee te hebben of uit één keer een goed idee uit te voeren. Het is: elke keer weer opnieuw iets juist doen.


5. Succesvolle mensen staan er bij stil hoe goed hun leven wel is

Denk even aan de goede dingen rondom je, want in de zwarte uren van je bestaan helpt het goede in je leven je erdoor. Wie je ook bent, je hebt altijd iets om blij over te zijn, al is het maar het fenomenale gegeven dat je in leven bent. Negativiteit is lelijk en dom. Omring jezelf met schoonheid!


6. Succesvolle mensen blijven niet bij de pakken zitten

Succesvol zijn is: een goed, logisch plan opstellen en het uitvoeren. Sta jezelf nooit toe om bij de pakken te blijven zitten en te beginnen klagen. Hou je ogen op je doel, denk goed na en plan je strategie! Verzamel dan wat energie en ga onmiddellijk terug de ring in!

Meer

Ontvang de Business AM nieuwsbrieven

De wereld verandert snel en voor je het weet, hol je achter de feiten aan. Wees mee met verandering, wees mee met Business AM. Schrijf je in op onze nieuwsbrieven en houd de vinger aan de pols.