Slechts één Europeaan zet volledig in op elektrisch rijden

In 2017 kondigde autobouwer Volvo aan de elektrische voertuigen te gaan onderbrengen in een apart merk, genaamd Polestar. Nu, vijf jaar later, heeft het bedrijf twee gevestigde waarden op de automarkt, met de Polestar 1 en 2. De 3, een luxe-SUV, maakte op 12 oktober 2022 zijn werelddebuut, en het aanbod zal nog groeien.

De essentie: Polestar is momenteel het enige Europese merk dat uitsluitend elektrische voertuigen bouwt.

  • “We zijn eigenlijk de enige echte Europese “pure player”. Dat betekent dat wij eigenlijk de enige autobouwer zijn die enkel 100 procent pure elektrische voertuigen bouwt.” Lies Eeckman, de managing director Belux voor Polestar, valt meteen met de deur in huis. “We zijn geboren als een startup, maar zijn ondertussen misschien eerder een scale-up geworden.”
  • “Ik hou er wel van om te zeggen dat we eigenlijk het beste van beide werelden zijn. We hebben wel de activiteit van een startup, maar daarnaast ook wel de waardevolle ervaring van Volvo, als het neerkomt op meer dan negentig jaar auto bouwen”, zegt Eeckman.
  • Daarnaast haalt ze ook aan dat Polestar gaat voor duurzaamheid. “Enerzijds worden onze auto’s getypeerd natuurlijk door het het Scandinavische minimalistische design. Anderzijds streven we heel sterk naar duurzaamheid. Wij willen een volledig klimaatneutrale wagen gaan bouwen tegen 2030.

Belangrijk: Duurzaamheid draagt men hoog in het vaandel, net zoals technologische ontwikkeling.

  • “We zijn echt wel een tech-speler. Wij geloven wel echt in de kracht van samenwerking met andere sterke partners die elk in hun eigen vak domein heel veel core-expertise hebben”, zo voert Eeckman aan.
  • Daarnaast benadrukte ze ook de prestaties van de wagens. Dat Polestar inzet op prestaties is namelijk niet vreemd: de naam is afkomstig uit de motorsport, meer bepaald van het raceteam van de Volvo-fabriek. Het team rijdt vandaag de dag wel met wagens van Lynk & Co, de banden met Volvo en Polestar zijn nog steeds nauw.
  • “Voor ons gaat het niet enkel over het acceleratievermogen, maar eigenlijk ook om het vrij gevoel van elektrisch rijden in zijn totaliteit. Daarom zetten wij ook wel heel fel in op testritten om eigenlijk de Belg achter het stuur te krijgen van een elektrische wagen. Onze wagens zijn zo ontworpen dat, eens je ermee gereden hebt, je eigenlijk nooit meer terug wil naar een voertuig met een verbrandingsmotor”, zo stelt Eeckman.

Verder in het interview wijdde Lies Eeckman, managing director Belux voor Polestar, nog verder uit over wat wagens van Polestar nu zo uniek maakt, en anders dan andere elektrische voertuigen. Het volledige interview kan u hieronder beluisteren.

Meer
Markten
Mijn Volglijst
Markten
BEL20