Polestar kondigt productie van nieuwe elektrische roadster aan

De Zweedse elektrische autofabrikant Polestar maakte dinsdag bekend dat het een nieuwe elektrische sportwagen officieel in productie zal nemen. De roadster genaamd Polestar 6 komt naar verwachting in 2026 op de markt.

Het nieuwe sportieve model van Polestar is gebaseerd op het concept van de elektrische roadster de Polestar O₂, die het in maart onthulde in Los Angeles. “De Polestar O₂ is onze visie op een nieuw tijdperk voor sportwagens. Door het plezier van rijden met een open dak te combineren met de puurheid van elektrische mobiliteit, wordt een nieuwe mix van emoties in een auto ontgrendeld”. Dat zei Maximilian Missoni, hoofd van design bij Polestar destijds.

Het design van het voertuig, in combinatie met de specificaties, maakte een hoop mensen enthousiast. “Dankzij de overweldigende reacties van de consument en de pers, hebben we de beslissing genomen om deze prachtige roadster in productie te nemen”. Dat zei CEO Thomas Ingenlath. Het voertuig zal echter wel een naamsverandering krijgen. Zo zal hij niet de Polestar O₂ gaan heten, maar krijgt hij de naam Polestar 6.

Met sportieve model krijgt een inklapbaar hardtopdak en een 800-volt elektrische architectuur die snel opladen mogelijk maakt. Ook krijgt hij een vermogen van 884 pk en bereikt hij de 100 km/u in slechts 3,2 seconden.

Nog drie modellen

Momenteel verkoopt de autofabrikant twee modellen: de Polestar 1 en 2. Het plan van het bedrijf is echter, om naast de Roadster, daar tegen 2025 nog drie modellen aan toe te voegen. Een SUV, een coupé en als vlaggenschip een nieuwe luxe sedan. De SUV, de Polestar 3, zal dit najaar als eerste in productie gaan in de Amerikaanse Volvo-fabriek.

Polestar is opgericht als een joint venture tussen Volvo en de Chinese autofabrikant Geely. Het bedrijf zei vorige maand dat het op schema ligt om 50.000 voertuigen te leveren in 2022, een belangrijke stap in de richting van het doel om in 2025 wereldwijd 290.000 wagens te verkopen.

(kg)

Meer
Markten
Mijn Volglijst
Markten
BEL20