Autoverhuurbedrijf Hertz koopt 65.000 elektrische wagens van Polestar

Het autoverhuurbedrijf Hertz gaat de komende vijf jaar 65.000 elektrische wagens kopen van Polestar, een Zweedse wagenproducent.

Hertz is volop bezig zijn wagenpark te vergroenen. Vorig jaar had het bedrijf ook al een deal gesloten met Tesla. De autoverhuurder liet toen weten dat het 100.000 wagens (voornamelijk Model 3) zal kopen van de wagenproducent. Die deal werd gewaardeerd op zo’n 4,2 miljard dollar.

65.000 wagens

Nu komen daar dus ook de wagens van Polestar bij, meldt het persagentschap Reuters. Het zou in totaal over 65.000 wagens gaan die de komende vijf jaar worden geleverd. Volgens Hertz zullen de eerste wagens van Polestar vanaf dit voorjaar beschikbaar zijn in Europa en later dit jaar ook in Noord-Amerika en Australië. In een eerste fase zal het bedrijf Polestar 2-wagens kopen.

“Dankzij deze nieuwe overeenkomst zullen veel meer mensen ervaren hoe het is om met een elektrische wagen te rijden. We willen een breder publiek bereiken. Daarenboven willen we tegemoetkomen aan een brede variëteit van de mobiliteitsbehoeften”, laat Thomas Ingenlath, CEO van Polestar, in een persverklaring weten.

Fusie met een SPAC

Polestar is een joint venture tussen Volvo Car en Zhejiang Geely. Er staat later dit jaar ook een fusie met het blancochequebedrijf Gores Guggenheim op de planning. Bedrijven kiezen doorgaans voor een fusie met blancochequebedrijven, ook wel een special purpose acquisition company (SPAC) genoemd, om naar de beurs te trekken.

De producent van elektrische wagens hoopt dit jaar 65.000 wagens aan de man te brengen. Bedoeling is om dat cijfer op te krikken tot 290.000 tegen 2025. Om dat te behalen worden er de komende jaren nieuwe wagens in de etalage geplaatst, waaronder de elektrische SUV Polestar 3 dit jaar. Het is dus zeker niet uitgesloten dat Hertz ook die nieuwe wagens zal aanschaffen.

(lp)

Meer
Markten
Mijn Volglijst
Markten
BEL20