Ryanair lanceert ‘digitale Covid-19-portefeuille’

Ryanair lanceert een digitale Covid-19-portefeuille (‘Travel Wallet’), die beschikbaar is in zijn app. Klanten kunnen er hun coronatestresultaat, vaccinatiebewijzen en andere documenten downloaden, die noodzakelijk kunnen zijn om deze zomer te reizen met het vliegtuig. Dat meldt de Ierse lagekostenluchtvaartmaatschappij donderdag.

De Ierse luchtvaartmaatschappij rekent erop dat met de huidige vaccinatiecampagne in Europa, de reisbeperkingen die momenteel van kracht zijn tijdig opgeheven zullen worden voor de zomervakantie (juni tot september).

‘Passagiers zullen de Travel Wallet van Ryanair kunnen gebruiken om er alle nodige reisdocumenten rond Covid-19 in op te slaan op één plaats. Dat moet het hen makkelijker maken om ze te kunnen voorleggen op de luchthavens tijdens hun reis’, klinkt het. Ryanair verwacht dat de reisbeperkingen versoepeld zullen worden van zodra de oudere en risicobevolking gevaccineerd is, tegen eind mei of juni. ‘De vraag naar vliegreizen zal vervolgens een stevig herstel kennen’, verwacht de lagekostenmaatschappij.

Meer
Markten
Mijn Volglijst
Markten
BEL20