Robot van Fetch moet heftrucks vervangen

Robotmaker Fetch heeft een nieuwe robot gepresenteerd: de PalletTransport1500, een autonome bot die heftrucks in magazijnen moet gaan vervangen. Dat meldt vaknieuwssite TechCrunch. De systemen zijn zo ontwikkeld dat ze pallets kunnen oppikken en op de juiste plaats kunnen afleveren. De PalletTransport1500 kan ruim 1100 kilo transporteren.

Naast de PalletTransport1500 heeft Fetch al meer robotische systemen ontwikkeld die (zwaar) werk in de magazijnen over kan nemen. Deze staan vooral bekend vanwege een goede flexibiliteit.

Er is veel vraag naar dit soort systemen, omdat er met heftrucks relatief veel ongelukken plaatsvinden. Volgens de OSHA, de Amerikaanse overheidsdienst die zich bezighoudt met veiligheid op de werkvloer, vinden er in de Verenigde Staten 85 dodelijk ongelukken per jaar plaats met heftrucks. Daarbij zijn er bijna 35.000 ongevallen die ernstig letsel opleveren, en ruim 60.000 ongevallen met lichte verwondingen. Per heftruck die in gebruik is betekenen deze cijfers dat ruim 10 procent van alle heftrucks betrokken raken bij een ongeluk. Ook heeft de uitbraak van het coronavirus meer druk gelegd op het automatiseren van magazijnen om het productieniveau hoog te houden.

Meer
Markten
Mijn Volglijst
Markten
BEL20