Eerste geruchten over iPhone 17-reeks duiken op: nieuw model, aluminium en betere camera

Hoewel de release van de iPhone 17-serie pas voor de tweede helft van 2025 is, zijn er nu al de eerste geruchten over die nieuwe modellen. Opvallend daarbij is dat het Plus-model vervangen zou worden door een Slim-model.

In het nieuws: Apple heeft grote veranderingen in petto voor de iPhone 17-serie. Deze modellen zullen pas in september 2025 aangekondigd worden, maar in een rapport van analist Jeff Pu van Haitong International Securities – via 9to5mac – staan nu al de eerste geruchten.

iPhone 17 Slim

Volgens Pu zal Apple in 2025 geen iPhone 17 Plus uitbrengen. Het bedrijf zal dat model vervangen door de nieuwe iPhone 17 Slim. Die komt zo naast de iPhone 17, 17 Pro en 17 Pro Max. Het zou gaan om een toestel met een “slank ontwerp”.

  • Het Plus-model van de iPhone is al langer een zorgenkindje van Apple. Het toestel is meestal niet zo heel veel goedkoper dan de Pro-modellen, terwijl het kwalitatief wel een stuk minder goed is. Daardoor verkoopt de iPhone Plus vaak minder goed dan de andere versies. Om nu komaf te maken met die minderen reputatie verdwijnt de Plus uit het gamma.

Aluminium, Dynamic Island, betere camera

Apple lijkt ook opnieuw van plan om van materiaal te veranderen voor de behuizing van de iPhone 17. Volgens Pu krijgen de iPhone 17, iPhone 17 Slim en iPhone 17 Pro allemaal een aluminium ontwerp. De iPhone 17 Pro Max blijft dan weer gemaakt worden van titanium.

  • Deze 17 Pro Max, tevens het duurste model, krijgt dankzij nieuwe technologie ook een kleiner ‘Dynamic Island’. De andere modellen zullen het oude ontwerp daarvan behouden.
  • De 17 Pro en Pro Max krijgen met 12 GB ook meteen meer RAM-geheugen

Tot slot zouden de vier modellen van de iPhone 17 allemaal beschikken over een camera van 24 MP. Dat is een forse verbetering in vergelijking met de 12 MP-camera’s die Apple momenteel gebruikt bij zijn nieuwste iPhones.