Proximus onderuit na Mobile Vikings-deal, Ageas ster van Bel20

De Europese beurzen beginnen de week goedgezind. De Brusselse Bel20 wint 0,9 procent. Ageas is de topper nadat experts het als aandeel van 2021 bestempelen.

De zakenkrant De Tijd deed afgelopen weekend een rondvraag bij beursexperts en daaruit bleek dat ze de verzekeraar Ageas, die ontstaan is uit het stof van Fortis, als het favoriete aandeel voor volgend jaar tippen. ‘De combinatie van de stabiele cashgeneratie in Europa met het groeipotentieel in Azië bieden een surplus tegenover de Europese sectorgenoten’, klinkt het. Ageas gaat maandag 2,5 procent hoger en staat daarmee aan kop van het klassement.

Minder goed vergaat het Proximus. Het telecomaandeel verliest 2,2 procent nadat het bedrijf bekendmaakte dat het de gsm-provider Mobile Vikings overkoopt van DPG Media voor 130 miljoen euro. Proximus krijgt er daarmee 335.000, vooral jonge, klanten bij.

Auto’s

In Amsterdam gaan de verzekeraars ASR en NN respectievelijk 2,4 en 1,6 procent hoger. In Parijs is het de autosector die de plak zwaait. Renault wint 2,8 procent, Peugeot doet er 2,4 procent bij. Vermoedelijk is dat een gevolg van de goedkeuring van het Pfizer-vaccin in de VS. Hoe meer mensen gevaccineerd worden, hoe meer mensen weer de auto zullen gebruiken.

AstraZeneca ten slotte verliest 6 procent in Londen. Beleggers zijn niet overtuigd van de overname van Soliris-producent Alexion. Het Brits-Zweedse farmabedrijf legt 39 miljard dollar (32 miljard euro) op tafel voor de Amerikanen.

Meer
Markten
Mijn Volglijst
Markten
BEL20