Proximus neemt Mobile Vikings over van DPG Media

Proximus krijgt de telecommerken Mobile Vikings en Jim Mobile, goed voor zowat 335.000 klanten, in handen. Het neemt de merken voor 130 miljoen euro over van mediagroep DPG Media, zo kondigt Proximus maandagochtend aan.

Mobile Vikings krijgt een autonome plek binnen de telecomgroep, zo belooft Proximus. De overname moet nog de zegen krijgen van de Mededingingsautoriteit. Proximus verwacht de transactie in 2021 af te afronden.

Proximus krijgt de telecommerken Mobile Vikings en Jim Mobile, samen goed voor zowat 335.000 klanten, in handen. Het neemt de merken voor 130 miljoen euro over van mediagroep DPG Media, zo kondigt Proximus maandagochtend aan. De telecomgroep belooft dat Mobile Vikings, waar Jim Mobile een onderdeel van is, een autonome plek zal krijgen binnen de groep.

Voor de klanten verandert er niets, en evenmin voor de circa tachtig mensen die voor Mobile Vikings werken.

Jongeren

Het in Hasselt gevestigde Mobile Vikings, opgericht in 2007, is vooral bij jongeren populair. Het is een zogenoemde MVNO (mobile virtual network operator), een telecomoperator die geen eigen netwerk heeft maar dat huurt bij een andere speler.

Mobile Vikings doet dat voorlopig nog bij Orange, maar het zal in de toekomst uiteraard overschakelen op het Proximus-netwerk. Dat zal nog niet volgend jaar zijn. ‘De realisatie van de eerste synergieën wordt verwacht in het eerste semester van 2022’, zegt Proximus.

Eind november bevestigde DPG Media dat het verschillende pistes bekeek voor Mobile Vikings en Jim Mobile. Nu is er dus al een deal. De overname moet wel nog worden goedgekeurd door de Mededingingsautoriteit. Proximus verwacht de transactie in 2021 te kunnen afronden.

Bron: Belga

Meer
Markten
Mijn Volglijst
Markten
BEL20