Pandemie blijft razen: kaap van 4 miljoen gevallen bereikt, nieuwe opflakkeringen in ‘veilige landen’

Het nieuwe coronavirus heeft intussen al minstens 4 miljoen mensen ziek gemaakt in 177 landen. Meer dan een kwart miljoen wereldburgers zijn al bezweken aan Covid-19, de ziekte die het virus veroorzaakt.

De Verenigde Staten zijn veruit het hardst getroffen door de pandemie. Bijna een derde van de 282.000 overlijdens wereldwijd vonden plaats in de VS.

Maar ook overheden die dachten het virus getemd te hebben, waarschuwen nu voor een nieuwe uitbraak. In Seoel heeft de burgemeester de sluiting bevolen van alle cafés en nachtclubs in de Zuid-Koreaanse hoofdstad. Afgelopen weekend meldde Zuid-Korea opnieuw 35 nieuwe gevallen, dat cijfer is in een maand niet zo hoog geweest.

Duitsland

Een nieuwe broeihaard in Shulan, een stad het noordoosten van China, heeft de stad in een totale lockdown gebracht.

Duitsland, dat alom geprezen werd voor zijn aanpak van de virusuitbraak, ziet nu de besmettingsgraad stijgen tot 1,13. Dat cijfer geeft aan hoeveel andere mensen één geïnfecteerde persoon gemiddeld besmet. In het algemeen streven overheden ernaar om dat cijfer onder 1 te houden, want dat betekent dat het aantal nieuwe besmette gevallen daalt.

Meer
Markten
Mijn Volglijst
Markten
BEL20