Ook Europese beurzen trekken zich op aan vaccinnieuws

Niet enkel op Wall Street worden het vaccinnieuws uit de Verenigde Staten en de positieve resultaten rond het coronavaccin van AstraZeneca gunstig onthaald. Ook de Europese beurzen sluiten maandag met winsten af. Het Brusselse sterrenpeloton Bel20 won 1 procent.

Bpost zal pakjes die in afhaalpunten liggen, na vijf dagen toch aan huis bezorgen. Op die manier komt het postbedrijf tegemoet aan de kritiek op de beslissing om bepaalde pakjes niet meer aan huis te leveren. Het aandeel gaat 0,56 procent hoger.

De bioscoopketen Kinepolis schoot maandagochtend stevig uit de startblokken. Het aandeel ging liefst 5,6 procent hoger, bij sluiting won het aandeel nog 5,9 procent. De bioscopen in Nederland mogen sinds donderdag opnieuw mensen ontvangen. In België blijven de deuren nog op slot.

In Londen vlamt Cineworld 23,24 procent hoger, na het nieuws dat de Britse bioscoopgroep voor 750 miljoen dollar aan financiële middelen heeft opgehaald. Meer dan 600 complexen van de groep zijn gesloten in de Verenigde Staten en het Verenigd Koninkrijk. De hoop is dat Cineworld nu verder kan tot de zalen volgend jaar opnieuw kunnen openen.

De Franse levensmiddelenreus Danone schrapt tot 2.000 administratieve functies, waarvan 400 tot 500 in Frankrijk. Met deze ingreep verdwijnt ongeveer 2 procent van het totale personeelsbestand. Wereldwijd heeft Danone ongeveer 100.000 werknemers in dienst. Het aandeel geeft 2,9 procent prijs in Parijs.

Nog in Frankrijk wil Crédit Agricole zijn concurrent Credito Valtellinese overnemen. Via zijn Italiaanse dochter lanceert de Franse bankreus een bod van 737 miljoen euro. Als het tot een deal komt, wordt Crédit Agricole, dat 3,84 procent wint in Parijs, de zevende grootste bankengroep in Italië.

Farmabedrijf Merck legt 425 miljoen dollar (357 miljoen euro) op tafel voor zijn Amerikaanse concurrent Oncolmmune. Daarmee krijgt het de technologie voor een veelbelovende coronabehandeling in handen. De deal zou rond moeten zijn voor eind 2020. Het aandeel koerst 0,57 procent lager.

Meer
Markten
Mijn Volglijst
Markten
BEL20