Apple komt in iOS 18 met Vehicle Motion Cues om wagenziekte te voorkomen

Apple heeft enkele opvallende nieuwigheden aangekondigd voor de iPhone en iPad. Een van die meest opvallende features is Vehicle Motion Cues, die als doel heeft om wagenziekte te voorkomen als je je iPhone of iPad gebruikt in de auto.

In het nieuws: De nieuwe innovatie van Apple kadert binnen een reeks toegankelijkheidsfuncties die deze week zijn aangekondigd. Het gaat om nieuwe features die later dit jaar op iPhone en iPad beschikbaar zullen zijn.

Vehicle Motion Cues

Volgens Apple ontstaat wagenziekte “door een zintuiglijk conflict tussen wat iemand ziet en wat hij of zij voelt”. Daardoor kunnen heel wat mensen in de auto niet lang de iPhone of iPad gebruiken zonder zich slecht te voelen. Vehicle Motion Cues is ontworpen om dat sensorische conflict te verhelpen. Dat doet de feature door de inhoud op het scherm in realtime te laten meebewegen met de wagen.

  • “In Vehicle Motion Cues staan stippen aan de rand van het scherm voor de bewegingen van het voertuig. Sensoren in de iPhone en iPad herkennen wanneer een gebruiker in een bewegend voertuig zit. Gebruikers kunnen ervoor kiezen om de functie automatisch aan te hebben staan, of telkens handmatig in te schakelen”, klinkt de uitleg van Apple.
  • Deze nieuwe functie zal waarschijnlijk vanaf iOS 18 later dit jaar beschikbaar zijn voor gebruikers van een iPhone en/of iPad.

En ook nog:

  • Met Eye Tracking zullen gebruikers in de toekomst een iPhone of iPad met hun ogen kunnen besturen in plaats van met hun vingers.
Meer