Tesla trekt hoger op gunstig gestemd Wall Street

De vaccinrally blijft duren en doet Wall Street maandag positief starten. De Dow Jones opent 1 procent hoger, de S&P500 wint 0,84 procent en de technologiebeurs Nasdaq koerst 0,73 procent hoger.

Dat de Verenigde Staten hopen om half december te starten met vaccinaties, doet de belegger zichtbaar deugd. Ook positief nieuws over het coronavaccin van het Britse AstraZeneca en de universiteit van Oxford draagt bij tot het feestje.

Tesla vlamt 6,15 procent. De elektrische wagenbouwer ontving fanmail van Wedbush, die het koersdoel verhoogde van 500 dollar naar 560 dollar. De investeringsmaatschappij wijst op een verhoging van de vraag naar elektrische auto’s, de opname van het Tesla-aandeel in de brede beursindex S&P500 en optimisme over de weg naar winst.

Ozon trekt dinsdag naar de technologiebeurs Nasdaq. De bekende Russische webwinkel begon in 1998 met de verkoop van boeken, en breidde nadien Amazon-gewijs uit met speelgoed en elektronica. Dankzij de coronacrisis steeg de omzet van het bedrijf tijdens de eerste negen maanden van dit jaar met 70 procent. De beursgang moet 990 miljoen dollar opbrengen.

Warenhuisketen Macy’s wint 11,5 procent, nadat het bedrijf vorige week teruggezet werd door de beleggers na minder goede kwartaalcijfers. De omzet daalde tot onder de 4 miljard dollar en het bedrijf kampte tijdens het derde kwartaal met een verlies van 91 miljoen dollar. Een jaar eerder stond er nog een winst van 2 miljoen dollar in de boeken.

Meer
Markten
Mijn Volglijst
Markten
BEL20