Online een kaskrediet berekenen

Ben je ondernemer en wil je financieel wat ruimer in je jasje zitten? Dan is een kaskrediet misschien de perfecte oplossing voor jou en je onderneming. Wil je direct online een kaskrediet berekenen? Op deze website vind je meer informatie over de voor- en nadelen van een kaskrediet én kan je direct verschillende kaskredieten toetsen aan je kredietbehoeftes. Natuurlijk vind je hier ook meer informatie over wat een kaskrediet nu precies is. Ook als particulier kan een kaskrediet een prettige manier zijn om je bestedingsruimte naar believen te kunnen aanpassen en verruimen.

Wat is een kaskrediet?

Ben je ondernemer en heb je af en toe direct extra geld nodig? Of ben je particulier en wil je meer bestedingsruimte om financiële tegenvallers op te vangen? Dan kan een kaskrediet een uitkomst zijn. In sommige weken of maanden zijn je uitgaven groter dan je inkomsten en heb je toch behoefte om producten, voorraad, inventaris of goederen in te kopen voor je bedrijf. Misschien moet je net een aantal rekeningen van leveranciers betalen en heb je freelancers in moeten schakelen voor klussen binnen je bedrijf. Die moeten natuurlijk zo spoedig mogelijk betaald worden. Dan is het prettig te weten dat je extra geld achter de hand hebt. Als particulier is het zeker ook prettig om een financiële buffer te hebben waaruit je naar believen geld op kunt nemen. Misschien is je wasmachine net kapotgegaan en wil je direct een nieuwe kunnen kopen zonder dat je financieel in de knel geraakt. Of misschien heb je jouw oog laten vallen op een nieuwe of tweedehands auto en wil je die meteen kunnen bekostigen. Wellicht als je zicht hebt op een grote teruggave van de belasting, ben je wachtende op dat geld. Ook als particulier kan je dan gemakkelijk gebruik maken van het kaskrediet. Het is ideaal wanneer je weet dat er in de nabije toekomst meer geld binnenkomt zodat je het krediet kunt aflossen.

Een kaskrediet is een vorm van een geldreserve

Een kaskrediet is dus een vorm van een geldreserve waarover je kunt beschikken in lastiger tijden. In zulke gevallen kan een kaskrediet dus erg handig zijn. Je leent geld en hebt binnen een afgesproken ruimte altijd geld beschikbaar dat je vrij op kunt nemen zonder dat je constant uitleg hoeft te geven aan de leninggever waaraan je het gaat besteden. Vraag je iedere keer apart een lening aan, dan wordt je keer op keer getoetst op kredietwaardigheid. Dat probleem heb je maar één keer als je een kaskrediet afsluit. Je kunt de lening daarna op je eigen tempo afbetalen. Je betaalt meestal ook geen boete wanneer je vervroegd aflost of de betaling tijdelijk stopzet. Je betaalt enkel rente over het openstaande bedrag. Een kaskrediet is dus ideaal wanneer je op flexibele basis over extra geld wilt kunnen beschikken.

Is een kaskrediet handig als ondernemer en als particulier?

Je kunt een kaskrediet gebruiken als investeringskrediet, met name voor de korte termijn. Zo kun je het kaskrediet aanwenden om inventaris aan te schaffen voor je onderneming. Relatief kleinere aankopen zoals een laptop, telefoon en andere onmisbare zaken als ondernemer kan je bekostigen vanuit een kaskrediet. Een kaskrediet is dus een zeer handige, snelle methode om dergelijke aankopen direct te kunnen doen en niet te wachten totdat je klanten hun rekeningen betaald hebben. Ook is een kaskrediet erg handig om op aanbiedingen in te spelen; je hoeft niet meer te wachten tot je genoeg gespaard hebt en kunt direct gebruik maken van een voor jou erg interessante aanbieding. Dat kan je op lange termijn meer geld opleveren dan de rente kost.

Voordelen van een kaskrediet

De flexibiliteit van een kaskrediet is het grootste voordeel van een kaskrediet. Zodra je aanvraag geaccepteerd is, beschik je direct over het geld en kan je dat geld opnemen en aflossen naar believen. Je hoeft dus niet langer te wachten op de betaling van jouw openstaande facturen bij debiteuren, die helaas nog wel eens te laat kunnen zijn. Hierdoor kan je als ondernemer kansen mislopen ten aanzien van het doen van investeringen.

Een tweede voordeel van een kaskrediet is dat je alleen rente betaalt over het openstaande saldo. Weet je dus dat er een som geld aan zit te komen maar weet je niet precies wanneer je het gaat ontvangen? Dan is een kaskrediet ook erg handig. Zodra je geld van debiteuren hebt ontvangen, kan je het kaskrediet per direct aflossen en betaal je dus ook geen rente meer. Ook heb je dan direct weer de volledige beschikbaarheid over je financiële buffer en kan je opnieuw investeringen doen. Uiteraard kan je het ook achter de hand houden voor in de toekomst.

Nadelen van een kaskrediet

Het kaskrediet is een relatief dure vorm van krediet. Omdat het kaskrediet naar believen is op te nemen en aan te vullen, is er voor de leninggever geen uitzicht op een vast bedrag aan rente dat hij zal ontvangen over de lening. Vanwege dat flexibele karakter is een kaskrediet dus relatief duur. Maar ook hier geldt weer, je betaalt alleen rente over het openstaande bedrag.

Is je financieringsbehoefte dus relatief klein en heb je zicht op meer geld in de nabije toekomst? Dan betaal je weinig rente omdat je vlug aflost zonder boete. Je dient er wel rekening mee te houden dat sommige leninggevers wel een commissieloon rekenen voor het hebben van een kaskrediet, dus ongeacht het saldo van de rekening. Het commissieloon vormt dan de vaste vergoeding voor je kaskrediet. Wij raden je dus aan een kaskrediet te berekenen en af te sluiten indien je zeker weet dat je het saldo binnen afzienbare tijd kunt voldoen. Wil je een investering doen die je over een langere tijd aflost? Dan is een lening met een vaste looptijd en vaste rente een betere én goedkopere oplossing.

Online kaskredieten berekenen

Je kunt gemakkelijk en snel online kaskredieten berekenen, vergelijken en afsluiten. De meeste geldverstrekkers en banken in België bieden die vorm van krediet aan. Hierdoor is er altijd een bank of geldverstrekker te vinden die een kaskrediet biedt dat past bij jouw financieringsbehoeften en natuurlijk je inkomsten en uitgaven. Op de website vind je een handig overzicht van allerlei kaskredieten. Die kaskredieten zijn geselecteerd op hun flexibiliteit, gunstige voorwaarden en gebruiksgemak. Zo weet je dus zeker dat je een betrouwbare keuze maakt voor jouw kaskrediet, of je nu ondernemer bent of een particulier.

Meer
Markten
Mijn Volglijst
Markten
BEL20