Hoeveel moet ik betalen als ik geld wil lenen?

Wanneer je leent, moet je het geleende bedrag plus rente terugbetalen. Mogelijk moet je ook kosten betalen. Kosten zijn een belangrijk onderdeel van hoe leningen werken en daarom doorslaggevend bij het kiezen. Over het algemeen is het het beste om de kosten te minimaliseren, maar die zijn niet altijd eenvoudig te begrijpen. Hoeveel je moet betalen als je geld wil lenen, kan variëren afhankelijk van de geldschieter.

De meeste eigenaren van kleine bedrijven hebben op een bepaald moment een banklening nodig en daarvoor is veel meer nodig dan het invullen van papierwerk. Je moet onder andere rekening houden met de staat van je persoonlijke en zakelijke financiën, hoe je de lening gaat terugbetalen en hoeveel geld je nodig hebt.

Bedrijfseigenaren denken vaak dat als ze een apparaat aanschaffen voor €100.000, ze in staat moeten zijn om €100.000 te lenen door de apparatuur als onderpand te verpanden. Maar banken zijn het meestal niet met elkaar eens, zij zullen jouw activa schatten onder wat je denkt dat de waarde zou moeten zijn, en dan lenen zij slechts tot een bepaald percentage van de waarde van het actief.

AanbiederInformatieBekijk voordelen
Tip: aanvragen in 2 minutenGratis geld opnemen in België en het buitenland!Meest aangeklikte kredietkaartMeer informatie
Tip: U kan er alles online mee betalen!Meer informatie

De kredietkaart als alternatief 

Creditcards zijn een andere manier om geld te lenen (klik hier om alle voor- en nadelen van kredietkaarten te bekijken). Ze kunnen worden gebruikt voor dagelijkse uitgaven, saldo-overdrachten of om jouw kredietwaardigheid te vergroten. Het is belangrijk om op de hoogte te zijn van de mogelijke kosten voordat je een creditcard ontvangt. Zorg ervoor dat je weet hoeveel je ervoor moet betalen en dat je alleen leent wat je makkelijk kunt terugbetalen. Dit komt omdat late of gemiste betalingen ook late vergoedingen kunnen inhouden.  Dat kan van invloed zijn op jouw kredietscore en dus op toekomstige leningen die je aanvraagt. Zo moet je meer betalen als je geld leent. 

Tips om niet te veel te betalen

  • Bezoek verschillende banken, gebruik elke aanbieding om een ​​betere te krijgen en ga vervolgens terug naar de eerste.
  • Neem alle papieren mee naar huis die ze gebruiken (zelfs het handgeschreven kladje), dit helpt je om je voor te bereiden op de volgende bank en zal het bezoek veel korter maken. Het vergelijken kost anders heel wat tijd.
  • Praat met vrienden en familieleden die ook rondkijken voor een lening. Soms kun je hun kennis en papieren gebruiken.
  • Stel bij de eerste bezoeken een stomme vraag die je hebt en gebruik alle bronnen op het internet. Lees je zo in voor je naar de volgende instelling gaat. De banken laten de onzin meestal vallen als ze denken dat je weet waar je het over hebt.
  • Kijk niet alleen naar het rentepercentage (%), maar kijk naar alle kosten
  • Raak niet overweldigd of gefrustreerd

Hoeveel je moet betalen hangt dus van verschillende zaken af, bekijk zeker de verschillende opties en onze tips en bespaar zo heel wat geld uit.

Meer
Markten
Mijn Volglijst
Markten
BEL20