Meer nachttreinen tussen Brussel en Wenen, verbinding met Innsbruck verdwijnt

Er zijn wijzigingen op til rond de nachttreinen. De verbinding tussen Brussel en de Oostenrijkse stad Innsbruck verdwijnt, terwijl de frequentie van de trein tussen Brussel en Wenen omhoog gaat.

Dat heeft de Oostenrijkse spoorwegmaatschappij ÖBB woensdag aangekondigd. De trein tussen onze hoofdstad en Wenen zal voortaan het hele jaar door rijden en de frequentie wordt opgetrokken van twee naar drie keer per week. Deze nieuwe regeling gaat op 13 december in.

Vanaf dan zal de nachttrein richting Wenen op maandag-, woensdag- en vrijdagavond vertrekken, met aankomst de ochtend nadien kort na 9.00 uur. Dat zei ÖBB-baas Andreas Matthä bij de voorstelling van het vervoerplan 2021 van de maatschappij. Vanuit de Oostenrijkse hoofdstad vertrekt de trein dan op dinsdag-, donderdag- en zondagavond naar België.

Sinds 2003

Sinds begin dit jaar rijden er weer nachttreinen op het Belgische spoornet, nadat er voor het laatst in 2003 eentje rondtufte. De eerste ‘Nightjet’ van ÖBB kwam op 20 januari vanuit Oostenrijk aan in België. In ons land zijn er stops in Luik, Brussel-Noord en Brussel-Zuid.

Tegelijk met de aanpassingen in België zal ÖBB nachttreinen naar Nederland inleggen. Die zullen dagelijks rijden tussen Amsterdam en zowel Wenen als Innsbruck. Een proefrit om te checken of de trein goed functioneert in alle drie landen, verliep halverwege september probleemloos. Vanuit Nederland moet u een reis van 14 uur maken.

De Oostenrijkse spoorwegen onderzoeken nog meer mogelijke bestemmingen voor zijn nachttreinen. ‘Mijn doel is duidelijk. Ik zou tegen 2028 graag weer een uitgebouwd nachttreinnet zien in Europa: van Berlijn naar Parijs, van Stockholm tot Rome’, aldus Andreas Matthä.

Lees ook: Brussel een mogelijke draaischijf van Europese nachttreinen

Meer
Markten
Mijn Volglijst
Markten
BEL20