Simulatie renovatielening

Ben je van plan om je huis te renoveren? Of misschien wil je slechts een deel van je woning verbouwen. Je kunt door bijvoorbeeld je badkamer, de keuken of het toilet te renoveren, direct je woning in waarde doen stijgen. Een volledige of gedeeltelijke renovatie is daarom bijna altijd een goed idee en beslist een goede investering in je huis. Je hebt er natuurlijk allereerst zelf voordeel en plezier van. Bovendien maak je eventuele volgende kopers voor je huis ook blij met een renovatie. Kortom, een goede keuze. Maar, een renovatie kost natuurlijk al gauw minstens een paar duizend euro. Een grotere renovatie kan zelfs tienduizenden euro’s kosten. Heb je dat geld niet direct klaarliggen, dan zal je een renovatielening moeten afsluiten. We leggen je hier daarom uit waar je zelf en geheel vrijblijvend een simulatie voor een renovatielening of lening op afbetaling voor een renovatie kunt uitvoeren. Zo weet je precies hoeveel je kunt lenen voor jouw verbouwing.

Voordelen van een renovatielening

Het grootste voordeel van een renovatielening is dat je niet meteen zelf op hoeft te draaien voor de vaak hoge kosten van een renovatie. Omdat een renovatie zich vroeg of laat terugbetaalt in de waarde van je woning is het een verstandige investering. Maar met de renovatielening kan je de kosten hiervan over meerdere jaren spreiden en voel je dat dus veel minder in je portemonnee.

Je dient echter wel rekening te houden met het aanleveren van een uitgebreid overzicht van alle kosten, materialen en aannemers die je zal moeten bekostigen met het krediet. Je zult dus offertes, rekeningen en andere facturen constant moeten aanleveren en hier een goed overzicht van bewaren. De banken willen immers zeker weten dat je het geld van de renovatielening ook daadwerkelijk gebruikt voor de verbetering van je woonplek.

[table id=25 /]

Limieten voor een renovatielening

Wanneer je een renovatielening online wilt simuleren zodat je beter kunt vergelijken, dien je altijd rekening te houden met de limieten voor een lening. Die limieten voor je renovatielening zijn gebaseerd op onder meer je inkomen, de afbetalingsperiode en de jaarlijkse rente die je betaalt op deze lening. De limieten zijn bedoeld zodat kredietverstrekkers zeker weten dat je de lening gaat terugbetalen. Ook dienen kredietverstrekkers zich te houden aan de regels in België omtrent geldverstrekking. Dat houdt onder meer in dat een renovatielening altijd voorzien moet worden van een duidelijke waarschuwing dat geld lenen altijd geld kost. Je betaalt immers rente aan de bank voor je renovatielening. Zo zorgen banken ervoor dat je nooit boven je capaciteit leent en dat je kunt genieten van je nieuwe keuken, je spiegelgladde muren of je nieuwe vloer.

Waar kan ik renovatieleningen simuleren?

Zodra je hebt besloten dat je een lening op afbetaling voor een renovatie wenst aan te vragen, kan je online onder meer bij Santander Consumer Finance een renovatiesimulatie invullen. Dat kan je volledig zelf doen en vanuit het comfort van je eigen huis. Door renovatiesimulaties bij Santander uit te voeren, weet je beter wat jouw leencapaciteit is en welke wensen ten aanzien van de renovatie je kunt verwezenlijken.

[table id=25 /]

Lening op afbetaling voor een renovatie bij Santander Consumer Finance

Op de website van Santander Consumer Finance kan je het gewenst bedrag en de gewenste looptijd invullen en een simulatie maken. Santander biedt de mogelijkheid om tussen €501 en €50.000 te lenen. Er is dus misschien wel een lening die past bij jouw renovatiewensen en budget. Je ziet precies wat je maandlasten worden en kunt als je aan alle voorwaarden voldoet de lening van jouw keuze afsluiten. Met Santander kies je voor transparantie en duidelijke voorwaarden voor jouw renovatielening.

Meer