Simuleer jouw lening

Simuleer jouw lening voor je een som geld leent. Er zijn een aantal dingen om over na te denken voordat je een persoonlijke lening afsluit. Zoals hoeveel je je kan veroorloven om te lenen en hoe lang je zou moeten lenen. Via een leningsimulatie kan je berekenen hoeveel je lening zal kosten.

Met een persoonlijke lening leen je een vast bedrag, meestal tussen € 2.500 en € 25.000, over een vastgesteld aantal jaren, meestal tussen drie en vijf jaar, hoewel je langere termijnleningen kan krijgen.

Je kunt een persoonlijke lening gebruiken voor zowel korte als lange termijn, zoals om een vakantie te betalen, opleidingskosten, een auto, verbeteringen aan het huis te doen of een bruiloft te organiseren. De minimale lening is meestal ongeveer € 2.500, hoewel kredietverenigingen hun leden kleinere leningen kunnen aanbieden.

Hoe werkt een persoonlijke lening?

Als je je afvraagt: “Hoe werken persoonlijke leningen?”, weet dan dat ze vrij eenvoudig en duidelijk zijn. Wanneer je je aanmeldt en goedkeuring voor de lening ontvangt, ontvangt je het bedrag dat je forfaitair wil lenen.

Je betaalt dat geld in termijnen terug. Het tijdsbestek van die betalingen wordt bepaald door de specifieke voorwaarden van jouw lening.

De rente op jouw lening wordt bepaald door jouw credit score. Hoe beter jouw score, hoe gunstiger jouw rentepercentage. Een goed tarief bespaart je geld wanneer je de schuld betaalt, omdat je minder rente hoeft te betalen. Dus simuleer jouw rekening om de beste tarieven te vinden.

Tip! Maak gratis simulaties:

AanbiederMin leningMax leningGratis vrijblijvende simulatie (tip)
€ 1200€ 75.000Simulatie maken
€ 500€ 10.001Simulatie maken
€500,01€ 25.000Simulatie maken
€5001€50.000 Simulatie maken
€1250€50.000Simulatie maken

Let op: geld lenen kost ook geld!

Zorg ervoor dat je leningen met een vaste rente zoekt zodat de rentevoet die je ontvangt niet verandert als je het saldo betaalt. Deze details moeten in de kleine lettertjes staan ​​en zijn opgenomen in de voorwaarden van jouw lening. Lees alle details en begrijp de lening volledig voordat je een document ondertekent.

Als je vragen hebt, hoef je niet bang te zijn om de leningofficier om meer informatie te vragen over de specifieke lening die je wilt aanvragen.

Hoe een lening aanvragen?

Zodra je de gewenste aanbieding hebt gevonden, kun je meestal online een lening aanvragen door rechtstreeks naar de website van de kredietgever te gaan. Als alternatief kun je mogelijk persoonlijk een aanvraag indienen bij een van de filialen van de kredietverstrekker. Dit kan langer duren, maar het kan handig zijn als je hulp nodig hebt bij het invullen van het aanvraagformulier.

Simuleer jouw lening

Het jaarlijkse percentage tarief (APR), dat door jouw geldschieter wordt bepaald, varieert gewoonlijk van ongeveer 7,5 tot 14 procent voor leningen van meer dan € 2.500. Grotere leningen hebben meestal een lagere APR dan kleinere. Voor leningen onder de € 2.500 is het misschien beter om een ​​rekening-courantkrediet of een kredietunie te overwegen.

Tip! Maak gratis simulaties:

AanbiederMin leningMax leningGratis vrijblijvende simulatie (tip)
€ 1200€ 75.000Simulatie maken
€ 500€ 10.001Simulatie maken
€500,01€ 25.000Simulatie maken
€5001€50.000 Simulatie maken
€1250€50.000Simulatie maken

Let op: geld lenen kost ook geld!

De rente op jouw lening kan vast of variabel zijn en verschilt van leninggever tot leninggever. Jouw terugbetalingen zijn elke maand hetzelfde voor de volledige looptijd van de lening als je een vaste rentevoet hebt, of kan veranderen als je een variabele rentevoet hebt.

Meer
Markten
Mijn Volglijst
Markten
BEL20