Kredietkaart aanvragen bij de bpost

Het is altijd handig om een kredietkaart op zak te hebben. Je hebt dan immers steeds een extra geldreserve bij je, zonder met veel contant geld op stap te gaan. Op het moment dat je bpost hebt gekozen als aanbieder van je kredietkaart, dan kan je kiezen uit de bpost bank Mastercard Classic en de bpaid kaart. Beide betaalkaarten hebben hun eigen voorwaarden, maar uiteraard ook hun eigen voor- en nadelen. Een bpaid kaart kan je zowel online als aan het loket van bpost aanvragen. Voor het aanvragen van een Mastercard Classic, dien je naar een loket te gaan.

De bpost bank Mastercard Classic

Met de bpost Mastercard Classic betaal je al jouw aankopen, overal ter wereld en online. Met die kredietkaart kan je gebruikmaken van een uitgestelde debitering. Zo betaal je pas later je aankopen, zonder enige interest. Standaard kan je de kaart overal ter wereld gebruiken, behalve in de Verenigde Staten. Hier gelden namelijk specifieke beperkingen. Via Postinfo of de kanalen voor bankieren op afstand, kan je de kredietkaart wel uitbreiden zodat je die ook in de Verenigde Staten kunt gebruiken.

De bpost Mastercard Classic is gekoppeld aan een bpost bankrekening. De maximale uitgavenlimiet is €1.250. Je kunt die limiet niet zien als een kredietlijn. De betalingen worden per kaart een hele maand opgeteld. Aan het begin van de maand daarna, wordt het bedrag in een keer van je zichtrekening gehaald.

De uitgavenlimiet is het maximale bedrag dat je tussen twee uitgavenstaten kunt uitgeven met de bpost Mastercard Classic. Na elke debitering van het totale bedrag zoals vermeld op de uitgavenstaat, heb je terug de complete gebruikslimiet tot je beschikking.

Als je geld opneemt in België of in het buitenland, dan geldt een maximumbedrag van €500 per dag. Er kunnen per land andere beperkingen gelden.

Voordelen van de bpost bank Mastercard Classic

Als belangrijkste voordelen van de kredietkaart kunnen worden genoemd:

 • Je kunt over heel de wereld bij miljoenen bedrijven met de bpost bank Mastercard Classic betalen en geld opnemen aan geldautomaten die het Mastercardlogo voeren,
 • je kunt met de bpost bank Mastercard Classic online betalingen uitvoeren en gebruikmaken van de MOBILEbanking app,
 • het gebruikte krediet kan je uitgesteld terugbetalen,
 • de bpost bank Mastercard Classic heeft een aantrekkelijke uitgavenlimiet,
 • je kunt online eenvoudig het actuele saldo van je bpost bank Mastercard Classic checken,
 • met de bpost bank Mastercard Classic kan je eenvoudig, snel en veilig geld op je zichtrekening overmaken,
 • naast je eigen bpost bank Mastercard Classic kan je ook een exemplaar aanvragen voor je partner,
 • met de bpost bank Mastercard Classic kan je snel en veilig betalen, dankzij de geheime code die bij elke transactie ingevoerd dient te worden ter controle en bevestiging.

Wat moet je doen als je bpost bank Mastercard Classic verloren of gestolen is, of vastzit in een geldautomaat?

Bij verlies ga je naar MOBILEbanking en volg je deze stappen: Mijn kaarten >> kies optie ‘Tijdelijk kaart blokkeren’. Heb je jouw kaart opnieuw gevonden? Dan kan je via dezelfde weg jouw kaart deblokkeren.

Bij definitief verlies, als je kaart werd gestolen of vastzit in een geldautomaat bel je onmiddellijk naar Card Stop op 070 344 344 (€0,30/min) om je kaart te laten blokkeren. Card Stop is 24/7 te bereiken. Zorg ervoor dat je al jouw gegevens bij de hand hebt wanneer je hen belt. Breng bij diefstal ook binnen 24 uur de lokale politie op de hoogte.

Wanneer je kaart wordt geblokkeerd, krijg je binnen twee weken een andere kaart thuis afgeleverd.

Bpaid, de prepaid betaalkaart

Naast de bpost bank Mastercard biedt bpost ook een zogenaamde prepaid kaart aan: de bpaid kaart. Met de bpaid kaart kan je profiteren van hetzelfde betaalgemak en dezelfde voordelen als met een reguliere kredietkaart. Het meest belangrijke verschil met de reguliere kredietkaart, is dat je de bpaid kaart eerst op dient te laden voordat je die kunt gebruiken. Daar staat wel tegenover dat je niet meer geld uit kunt geven met de bpaid kaart dan je er van tevoren op hebt gezet. Zo kom je dus nooit rood te staan. Net zoals de reguliere bpost bank Mastercard is de bpaid kaart volkomen veilig te gebruiken bij online betalingen.

Een bpaid kaart is niet gekoppeld aan een bepaalde bankrekening. Je kunt wel overal ter wereld gebruikmaken van het netwerk van Mastercard en zelf je budget bepalen en onder controle houden.

Herladen van de bpaid kaart

Wanneer er niet meer voldoende geld op je bpaid kaart staat, dan is het saldo eenvoudig op te waarderen (herladen). Dat herladen kan je doen aan het loket van bpost, betalen kan contant of met behulp van je bankkaart. Het bedrag waarmee je jouw bpaid Mastercard opwaardeert, is vervolgens meteen beschikbaar. De kosten voor het herladen aan een loket zijn €3,50.

Ook kan je de bpaid kaart gratis herladen door middel van een online- of papieren overschrijving. Het enige dat je moet doen is de gevraagde gegevens invullen, samen met het bedrag waarmee je jouw bpaid kaart wilt herladen. Na drie werkdagen is het geld dan beschikbaar op je bpaid kaart.

Het minimale herlaadbedrag voor een bpaid kaart is €10 per herlaadbeurt, tot maximaal €2500 per herlaadbeurt. Je kunt maximaal €8000 per jaar en per kaart herladen. Per klant kan je maximaal €24.000 per jaar herladen (maximaal drie kaarten).

Voor geld opnemen aan een automaat geldt een maximaal bedrag van €500 per dag en maximaal €1.250 over een periode van zeven kalenderdagen. Voor betalingen geldt enkel de beperking van het beschikbare bedrag op je kaart.

Een bpaid kaart wordt overal ter wereld geaccepteerd, met uitzondering van de volgende gebieden:

 • Syrië
 • Noord-Korea
 • Cuba
 • Soedan
 • Iran

Wanneer kan je een bpaid kaart niet gebruiken?

Voor elke transactie waarbij men het saldo meteen raadpleegt, kan je een bpaid kaart gebruiken. Om die reden kan het zijn dat jouw kaart in de volgende gevallen wordt geweigerd:

 • duty-free zones op luchthavens
 • bepaalde tolstations op de snelweg
 • bepaalde drankautomaten
 • bepaalde parkings en tankstations
 • bepaalde autoverhuurbedrijven
 • minibar in het vliegtuig
 • websites waar men enkel 3D Secure kaarten aanvaart, zoals bijvoorbeeld Thalys, Eurostar, Kinepolis en Connections

Wat moet je doen als je bpaid kaart (bijna) vervalt?

Wanneer jouw kaart de vervaldatum nadert of reeds vervallen is, ga je naar een postkantoor. Hier krijg je gratis een nieuwe kaart en een nieuwe pincode. Men zet het saldo van je oude kaart meteen over op je nieuwe kaart. Het is aan te raden om jouw oude kaart te vernietigen door die stuk te knippen.

Wat moet je doen als je bpaid kaart verloren geraakt of gestolen is?

Bij verlies of diefstal bel je meteen naar 02 278 50 34 om je kaart te blokkeren. Hierna ga je naar een postkantoor om een nieuwe kaart en pincode aan te vragen. Men zet het saldo van je oude kaart meteen over op je nieuwe kaart.  Geblokkeerde bpaid kaarten kunnen uit veiligheidsoverwegingen niet opnieuw geactiveerd worden.

Meer
Markten
Mijn Volglijst
Markten
BEL20