Kredietkaart Aanvragen en Vergelijken 2019

Welke eigenschappen zorgen ervoor dat een bepaalde kredietkaart tot de beste gaat behoren? In de regel heeft één van de beste kredietkaarten wel één of meerdere eigenschappen die afwijkend zijn van het leeuwendeel dat op de markt aan wordt geboden. Hierbij kun je onder andere denken aan: cashback op aankopen, een extra verzekering of een zekere lage prijsgarantie. Ook kan een kredietkaart die tot de beste in zijn soort een spaarprogramma gebruiken waarmee je voordeliger kunt reizen, je extra bijstand bieden of extra garantie op een aankoop inhouden. Door het gros van de kredietkaartgebruikers worden juist dit soort extra’s als goed, tot zelfs uitstekend, ervaren. Om je een goed beeld te geven van wat er allemaal mogelijk is en welke kredietkaarten als de beste kunnen worden betiteld, hebben we enkele exemplaren voor je op een rijtje gezet.

Waarom een kredietkaart?

schermafbeelding-2016-09-07-om-20-14-33

De beste kredietkaarten die op de markt verschijnen, beschikken over het algemeen over waardevolle extra’s en kunnen de kaarthouder zelfs veel problemen uit handen nemen als deze niet correct wordt behandeld door een derde partij. Om een goede kredietkaart te herkennen, kun je dan ook de volgende tips en adviezen gebruiken en bepaalde gevaren uit de weg kunt gaan, terwijl je toch kun profiteren van het maximaal aantal voordelen.

Vraag online een kredietkaart aan

AanbiederInformatieBekijk voordelen
Tip: aanvragen in 2 minuten Gratis geld opnemen in België en het buitenland! Meest aangeklikte kredietkaartMeer informatie
Tip: U kan er alles online mee betalen!Meer informatie
Een kredietkaart voor studenten!Meer informatie 

Behandel de kredietkaart alsof het contant geld is

Op het moment dat je niet voldoende geld hebt om een aankoop die gedaan is met een kredietkaart te betalen, dan is het beter dat je eerst ervoor gaat sparen. Indien je niet aan de gestelde betalingsverplichtingen kunt voldoen, dan zul je uiteindelijk met veel meer leenkosten te maken krijgen dan de eventuele beloningen je aan voordeel op zullen leveren. Een kredietkaart verantwoord gebruiken, kan dan ook alleen maar als je zeker weet dat je over voldoende beschikt, of gaat beschikken, om de gedane aankopen terug te betalen.

Automatisch betalen van de rekening

Een prima manier om ervoor te zorgen dat je de rekening van een kredietkaart nooit te laat betaald, is automatisch betalen, met een bankmachtiging, op een moment voor de vervaldatum. Uiteraard betekent dit niet dat je de maandelijkse afschriften niet gecontroleerd dienen te worden op onjuistheden.

Rentevoeten zijn minder belangrijk dan vaak wordt gedacht

Het klinkt wellicht wat tegenstrijdig, maar wanneer je een kredietkaart als contant geld behandelt en automatisch de rekening ervan betaalt, dan los je elke maand op tijd het volledige bedrag af dat openstaat. De rente die eventueel in rekening gebracht wordt door de kredietverstrekker zal dan dus niet betaald hoeven worden. Alleen wanneer je kiest voor een betaling in termijnen, zal deze rente een essentiële rol gaan spelen. Ook wanneer je een aanzienlijke schuld open hebt staan kan de rente van belang zijn. In deze gevallen is het echter aan te raden om over te stappen naar een kredietkaart met gunstiger voorwaarden zodat je het financiële evenwicht weer wat eenvoudiger terug kunt vinden.

Jaarlijkse gebruikskosten zijn, tot op bepaalde hoogte, van ondergeschikt belang

Veel mensen vragen zich af of het wel verstandig om een kredietkaart te gebruiken als er jaarlijks gebruikskosten aan zijn verbonden. Vaak echter zijn de voordelen die je met een kredietkaart kunt behalen echter groter dan de jaarlijks te betalen gebruiksvergoeding. Zo zal een kredietkaart met een cashback rendabel zijn als de terugbetalingen meer zijn dan de gebruikskosten. Uiteraard zullen ook andere voor- en nadelen van een bepaalde kredietkaart altijd afgewogen dienen te worden voordat je besluit deze aan te schaffen. Iedere potentiële kredietkaarthouder zal dan ook voor zichzelf dienen te beslissen of een bepaald exemplaar als goed kan worden bestempeld of niet.

De kredietkaarten van 2017

Hieronder hebben we een aantal actuele aanbiedingen van populaire aanbieders van kredietkaarten op een rijtje gezet. Een heleboel van de kredietkaarten die een beloningssysteem hanteren, geven een grote bonus voor nieuwe kaarthouders. Meestal dien je dan wel een bepaald aantal aankopen te hebben gedaan in een vooraf vastgestelde periode. Toch kan dit systeem erg winstgevend zijn, de bonussen kunnen immers al snel hoog oplopen, en het te behalen voordeel zal dan eveneens aanzienlijk zijn. Maar ook cashback en welkomstbonussen kunnen erg veel voordeel met zich meebrengen voor de nieuwe kredietkaarthouders.

Beobank MasterCard en Beobank MasterCard Student

Schermafbeelding 2016-08-28 om 16.20.10

Beobank is een Belgische bank die voortgekomen is uit de Citibank Belgium en vormt een onderdeel van Credit Mutuel Nord Europe. Het brede scala aan bancaire producten en diensten omvat onder andere de kredietkaarten Beobank MasterCard en Beobank MasterCard Student.

Beobank MasterCard

Om de Beobank MasterCard aan te kunnen vragen, hoef je geen (zicht)rekening te hebben bij Beobank. Bovendien kun je zelf bepalen in welk tempo je de kredietopening weer aanvult en is het mogelijk voor kaarthouders om via Cash Transfer geld over te schrijven naar iedere gewenste Belgische zichtrekening. Doordat deze kredietkaart uit is gerust met een innovatieve chip kan er eenvoudig en snel “contactloos” een klein bedrag met deze kaart worden betaald. Andere voordelen van de Beobank MasterCard zijn dat:

 • de aankopen die met deze kaart zijn gedaan automatisch verzekerd zijn tegen schade en diefstal,
 • de kredietkaart online gratis kan worden beheerd en onder andere rekeninguittreksels opgevraagd en transacties gecheckt kunnen worden,
 • er slechts een klein bedrag per jaar betaald hoeft te worden voor het gebruik van deze kredietkaart (5 euro per kaart) en de kosten voor elke geldopname eveneens gering zal zijn 2,5 procent per transacties eventueel vermeerderd met een wisselkoers van 2,1 procent buiten de Eurozone). 

Beobank MasterCard Student

De Beobank MasterCard Student is vrijwel gelijk aan de reguliere Beobank MasterCard. De verschillen tussen beide kredietkaarten zijn echter gelegen in het feit dat de doelgroep van de Beobank MasterCard Student alleen bestaat uit mensen die een studie aan de hogeschool of universiteit volgen, de kredietopening wat kleiner is en er minder geld ineens op kan worden genomen met de kaart. Dit betekent dus dat ook houders van deze kredietkaart kunnen profiteren van de speciale aankoopverzekering, het kosteloze online beheer van alles wat met de kredietkaart te maken heeft en de voordelige transactiekosten.

MasterCard by Cofidis

Schermafbeelding 2016-08-28 om 16.19.54

Cofidis kan worden beschouwd als de marktleider en expert als het gaat om de verstrekking op afstand van kredieten en verzekeringsopties. Aan particuliere klanten worden door het bedrijf eenvoudige en flexibele financiële oplossingen gegevens die toe zijn gespitst op de persoonlijke situatie. Behalve de verstrekking van kredieten verstrekt Cofidis ook kredietkaarten, zoals de Mastercard by Cofidis.

Om gebruik van deze kredietkaart te kunnen maken betaal je jaarlijks slechts 5 euro. Voor dit bedrag heb je de beschikking over een kredietopening van 1250 euro en kun je zelf bepalen of je het gebruikte krediet ineens of in termijnen aflost. In beide gevallen zal er enkel een rentevergoeding in rekening worden gebracht voor de nog openstaande schuld. Met de kredietkaart kun je gratis geldopnames doen. De veiligheid van de transacties wordt gewaarborgd door een speciale chip in combinatie met een unieke code en de 3D Secure- technologie (bij online transacties).

Om de MasterCard by Cofidis te kunnen gebruiken, hoef je geen klant te zijn bij deze bank. Toch is het mogelijk om online de kredietkaart gratis:

 • te beheren,
 • rekeninguittreksels op te vragen,
 • alle transacties checken die met de kaart zijn uitgevoerd.
AanbiederInformatieBekijk voordelen
Tip: aanvragen in 2 minuten Gratis geld opnemen in België en het buitenland! Meest aangeklikte kredietkaartMeer informatie
Tip: U kan er alles online mee betalen!Meer informatie
Een kredietkaart voor studenten!Meer informatie 

Hello bank Kredietkaart

Schermafbeelding 2016-08-25 om 13.24.53

Hello Bank is het mobiele merk dat behoort tot de stal van BNP Paribas Fortis. Het is innoverend bancair model dat de zelfstandigheid van klanten zal vergroten. Toch kunnen klanten altijd terugvallen op de ondersteuning van de medewerkers van de Hello Bank. De adviseurs van de bank zijn helemaal up to date als het gaat om het doen van bankzaken in combinatie met het gebruik van de modernste mobiele technologieën.

Een belangrijk streven van de bank is dan ook het vergemakkelijken en toegankelijk maken van mobile banking voor een zo groot mogelijke groep en het voordelig aanbieden van mogelijkheden voor het dagelijks beheer van hun financiën en aanverwante zaken. De bank heeft voor dit doel een eigen mobiel distributiesysteem in gebruik genomen.

Het aanbod van de Hello Bank omhelst onder andere:

 • een gratis zichtrekening,
 • één of twee bankkaarten,
 • gratis toegang tot de app voor smartphone of tablet.

Als klant kun je dus genieten van alle aanverwante diensten, inclusief het zogenaamde Easy transfer. Andere producten die door de Hello Bank aan worden geboden zijn onder andere:

 • spaarrekeningen,
 • een verzekering van de risico’s van online beheer van financiën,
 • verstrekking van kredietkaarten.

Voor het gebruik van de Hello bank Kredietkaart betaal je jaarlijks hooguit 22 euro, en in sommige gevallen is de kaart zelfs gratis of tegen een gereduceerd tarief te gebruiken. Je kunt vrij beschikken over een kredietopening van 2500 euro en er zal enkel rente in rekening worden gebracht over de geldsom die openstaat. De totale som van de uitgaven die met deze kredietkaart zijn gedaan, zullen maandelijks automatisch van de gekoppelde Hello Zichtrekening af worden geschreven.

Een Hello Kredietkaart is een betaalmiddel dat over heel de wereld bij miljoenen bedrijven wordt geaccepteerd en dus te gebruiken is om betalingen te verrichten of om geldopnames te doen. Verder kan er met de Hello Kredietkaart snel en veilig online mee worden betaald. Financiën kunnen op een persoonlijke pagina van de website van Hello Bank, maar eveneens op de Hello app, worden ingezien en beheerd.

BNP Visa Classic

schermafbeelding-2016-09-07-om-20-13-50

De BNP Paribas S.A. is een Franse bank die als één van ’s werelds grootste bankgroepen kan worden gezien en is ontstaan door een samenvoeging van de Paribas en Banque Nationale de Paris. De internationaal actieve BNP Paribas heeft vestigingen in ongeveer 75 landen en enorm succesvol in ons land. De bank heeft zich aangesloten bij de Euro Banking Association EBA, een samenwerkingsverband van Europese Banken, waardoor betalingen in de Eurozone aanzienlijk veiliger zijn geworden en vereenvoudigd zijn.

De BNP Visa Classic is gekoppeld aan het promotie- en loyaliteitsprogramma Spaar&Pluk. Dit wil zeggen dat de kaarthouder, na registratie kan profiteren van promoties en kortingen bij meerdere partnerbedrijven. De gespaarde punten kunnen worden ingewisseld voor extra kortingen bij één van de partners en zullen op basis van cashback op de uitgavenstaat vermeld worden, of direct bij het afrekenen al in mindering gebracht worden.

Bij deze kredietkaart ontvangt de kaarthouder bovendien de gemakken en extra’s van een reisongevallenverzekering. Zo ben je tijdens een buitenlandse reis met een openbaar vervoermiddel, zoals een vliegtuig, trein of touringcar, of een gehuurde auto, verzekerd tegen allerlei ongemakken en tegenslagen. Voorwaarde is wel dat de buitenlandse reis helemaal betaald moet zijn met de BNP Visa Classic kredietkaart en dat de reis niet meer dan 60 dagen duurt.

De BNP Visa Classic kan los aan worden gevraagd, en kost dan jaarlijks 21,96 euro, maar zit eveneens in het Service- en Easy pack inbegrepen. De kaart kan dan respectievelijk gratis en tegen gehalveerd gebruikstarief. In alle gevallen kan er gebruikgemaakt worden van een kredietopening van 2500 euro en zal er alleen rente worden berekend over de schuld die nog niet is afgelost. De BNP Visa Classic is dan ook een uitstekende kredietkaart om wereldwijd op zak te hebben. Verder is de kaart goed te gebruiken voor online betalingen en aankopen.

Interessante kredietkaarten op een rijtje

KredietkaartVooral erg geschikt voor
Beobank MasterCardIedereen
Beobank MasterCard StudentStudenten
MasterCard by CofidisIedereen
Hello bank KredietkaartIedereen
BNP Visa ClassicReizigers

De verborgen voordelen van kredietkaarten

Hoewel de beste kredietkaarten een breed scala aan logische voordelen te bieden hebben, zoals cashback en een beloningsysteem, bieden slechts enkele kaarten nog wat extra verborgen voordelen die niet specifiek worden aangehaald. Om erachter te komen wat een kredietkaart je echt allemaal te bieden heeft, zul je dan ook net even wat verder moeten kijken. Vaak kunnen dergelijke extra’s je echter wel helpen bij het besparen van geld, veiliger te reizen en je tegen allerlei risico’s in te dekken. Een aantal kredietkaartvoordelen waar lang niet iedereen van op de hoogte is, zijn onder andere:

 • Geen enkele aansprakelijkheid voor frauduleuze transacties bij verlies of diefstal van de kredietkaart, mits dit direct wordt gemeld,
 • Geen transactiekosten in het buitenland waardoor je aardig wat geld kunt besparen,
 • Dekking bij de huur van een auto kan van kaart tot kaart sterk verschillen en verdient dan ook zeker wat extra aandacht voordat je een kredietkaart aanschaft,
 • Reisbijstand in noodgevallen is een extraatje van sommige kredietkaarten die ervoor zorgt dat je, ongeacht de nood, altijd aanspraak gemaakt kan worden op de diensten van een klantenservice zodat je bijvoorbeeld in een noodsituatie naar huis zult worden gebracht of verloren bagage weer boven water komt.
 • Een gratis reisverzekering die onder andere kan bestaan uit:
 • een dekking voor een vertraagde vlucht of treinreis,
 • een annuleringsverzekering die terugbetaalt als een route gewijzigd door onvoorziene problemen, bijvoorbeeld een overlijden, een ongeval of een natuurramp.
 • Uitgebreide garantie biedt extra dekking buiten de vaste garantieperiode, bijvoorbeeld in de vorm van een reparatie of vervanging van het product,
 • Laagste prijsgarantie zal automatisch een vergoeding worden gegeven voor een aangetoond prijsverschil bij een grote aankoop dat is gekocht met de kredietkaart binnen een bepaalde periode na de aankoopdatum.
 • Pechhulp onderweg hoort soms bij de extra’s van een kredietkaart. Je hoeft alleen maar het nummer van de servicelijn te bellen om hulp aan te vragen. Hierdoor worden kosten voor het inschakelen van bijvoorbeeld een wegsleepdienst uitgespaard.

Tips om te besparen met een kredietkaart

Het klinkt voor veel mensen misschien wat vreemd in de oren, maar ook met behulp van een kredietkaart kun je soms geld besparen. Uiteraard moet je hiervoor wel altijd op tijd je rekening van de kredietkaart betalen en dien je je kaart te beschouwen als contant geld. Onderstaande tips kunnen een handige richtlijn zijn om dit doel te bereiken:

 • Schrijf duidelijk op wat in je persoonlijke situatie een realistisch budget is. Een uitstekende basis voor je financiën zijn alle maandelijkse rekeningen en kosten waar je mee te maken krijgt. Van variabele posten kun je gemakkelijker een gemiddelde berekenen door de kosten van een aantal maanden bij elkaar op te tellen en hier een maandgemiddelde van te berekenen. Op die manier kun je al snel een ​ideale financiële balans opmaken.
 • Behandel je kredietkaart altijd als contant geld zodat je maximale beloningen kunt halen tegen zo min mogelijk kosten. Meer uitgeven dan je eigenlijk van plan was, is dan ook niet aan te raden en ook wanneer je niet voldoende geld hebt, of gaat ontvangen, om de rekening van de aankopen te betalen, is het onverstandig om de kredietkaart te gebruiken. De kredietkaart gebruiken als een soort excuus voor het doen van een aankoop is niet bepaald eerlijk ten opzichte van jezelf. Om geld met een kredietkaart te kunnen besparen, dien je alleen geld uit te geven dat je ook werkelijk probleemloos kunt terugbetalen.
 • Gebruik de mogelijkheid om je account online te beheren. Zo kun je het meeste uit je budget halen en je uitgaven beperken. Waar en wanneer je maar wilt, kun je immers je saldo en andere kredietkaartgegevens checken en beheren. Bovendien krijg je zo goed inzage in je uitgavenpatroon en de richting waarin je geldstroom gaat.
 • Betaal de kredietkaartrekening in één keer. In één keer, of zelfs meerdere keren binnen één maand, je openstaande schuld volledig (eventueel automatisch) aflossen zal je zeker geld besparen. Je hoeft immers geen extra rentekosten over de openstaande schuld te voldoen. Bovendien weet je zo exact hoeveel geld je nog te besteden hebt, terwijl je eveneens gedwongen wordt om binnen je gestelde financiële marges te blijven bij het uitgeven van geld.

Tips bij het kiezen van een kredietkaart

Het aanvragen van een goede kredietkaart is niet echt moeilijk, maar het optimaliseren van een dergelijke kaart is soms een heel ander verhaal. Het optimaal gebruiken van de mogelijkheden van een kredietkaart is soms zelfs ronduit lastig te noemen. Vaak zitten er bijvoorbeeld addertjes onder het gras in de voorwaarden of tarieven van de kredietkaart waardoor voordelen minder snel binnengesleept kunnen worden. Ook voor beloningsprogramma’s zijn niet altijd eenvoudig te ontrafelen waardoor het lastig kan zijn om de punten te innen. Wanneer je echt alles uit je kredietkaart wilt halen, dien je op de eerste plaats over voldoende informatie te beschikken. Onderstaande tips kunnen je echter hierbij helpen.

 • Lees de algemene voorwaarden van de kredietkaart vooraf nauwkeurig door en vraag om uitleg als je dingen niet snapt, of wanneer deze onduidelijk zijn. Dit geldt uiteraard ook voor de overige documenten, zoals de informatie over een bepaald beloningsprogramma. Pas dan weet je exact wat je kunt verwachten en hoe je het meeste uit je kredietkaart kunt halen.
 • Optimaliseer het gebruik van de kredietkaart door de speciale diensten goed te benutten. Hierbij kun je denken aan een kaart die extra voordeel bij het huren van een auto. In dat geval is het verstandig om gebruik te maken van deze kaart als er een huurauto moet komen. De dekking van de kaart is namelijk minstens gelijk, maar vaak zelfs beter, dan die van je eigen autoverzekering zonder dat je daar extra kosten voor hoeft te maken. Soms is het zelfs voordeliger om meer dan één kredietkaart te gebruiken voor bepaalde doeleinden en zo het meeste voordeel binnen te halen of om van bepaalde soorten dekking te kunnen profiteren.
 • Meld onjuiste kosten direct om schade door fraude te voorkomen, of op zijn minst te beperken. Zeker als je regelmatig aankopen online doet, is zeker geen overbodige luxe om je kredietkaartgegevens extra te beschermen. Vaak doen kwaadwillende personen bijvoorbeeld eerst een soort testaankoop om te zien of de kaarthouder wel oplet. Wanneer de fraude niet wordt opgemerkt, kun je zomaar een heleboel geld kwijtraken. Tijdens een nauwkeurige controle van de transactiegegevens op een periodiek overzicht zullen dit soort onjuiste transacties wel meteen opgemerkt worden. Door direct melding te maken, kan er dan bovendien meteen actie worden ondernomen door de kredietkaartmaatschappij. Bovendien zal de kaarthouder dan niet aansprakelijk zijn voor de geleden schade en zul je een nieuwe kaart ontvangen.
Meer
Markten
Mijn Volglijst
Markten
BEL20