Just Eat Takeaway en ABN AMRO uitblinkers op de Europese beurzen

De Europese beurzen noteren woensdag omstreeks 10 uur met lichte winsten. In Brussel blijft het bij een pas op de plaats. Vooral de prestaties van Just Eat Takeaway en ABN AMRO springen in het oog.

In Amsterdam won Just Eat Takeaway bij opening 4 procent. De Nederlands-Britse maaltijdbezorger kreeg er het voorbije halfjaar 21 procent meer klanten bij en verdiende 1 miljard euro, 44 procent meer dan een jaar eerder. Het moest echter een verlies slikken van 156 miljoen euro. Voornamelijk in de belangrijke markt Duitsland steeg het aantal orders fors.

Ook ABN AMRO staat in de schijnwerpers. De Nederlandse zakenbank is in het tweede kwartaal opnieuw in de rode cijfers gedoken, als gevolg van zware kredietverliezen. Beleggers reageren wel enthousiast op de ingreep van het management in de zakenbanktak. Er verdwijnen 800 van de ongeveer 2.500 banen, omdat het financiële concern zich met zijn grootzakelijke tak terugtrekt uit activiteiten buiten Europa. Het aandeel koerst meer dan 5 procent hoger.

In Brussel wint Telenet 1,9 procent. Het Amerikaanse moederbedrijf Liberty Global heeft 6,3 miljard euro veil voor een bod op Sunrise Communications. Het telecombedrijf heeft 30 procent van de Zwitserse kabelmarkt in handen en is de belangrijkste uitdager van marktleider Swisscom. Telenet is voor 60 procent in handen van Liberty Global.

Meer
Markten
Mijn Volglijst
Markten
BEL20