JD.com doet bod van 431 miljoen euro op China Logistics

De Chinese e-commerce gigant JD.com, heeft een bod van ongeveer 3,99 miljard Hongkong dollar (431,69 miljoen euro) gedaan om een controlerend belang te kopen in de beheerder van opslagfaciliteiten China Logistics Property Holdings. Dat zeiden de bedrijven in een gezamenlijk beursdossier op vrijdag.

JD Property Group heeft aangeboden om een belang van 26,38 procent in China Logistics te kopen voor 4,35 Hongkongse dollar (HK$) per aandeel van haar grootste aandeelhouder, Yupei International Investment Management.

Daarmee zou het belang van JD.com in China Logistics op ongeveer 35,8 procent komen. De e-commercegigant is daarom volgens de overnamewetgeving van Hongkong verplicht om een algemeen bod op het hele bedrijf uit te brengen.

De biedprijs van HK$ 4,35 per stuk is een premie van 7,4 procent ten opzichte van de slotnotering van HK$ 4,05 van China Logistics op woensdag.

In afwachting van de aankondiging werden de aandelen van China Logistics donderdag niet genoteerd. Het bedrijf heeft bij de beurs een aanvraag ingediend om de handel in zijn aandelen vanaf maandag te mogen hervatten.

Vorige week meldde Bloomberg News dat de Chinese e-commerce gigant in vergevorderde gesprekken was om een meerderheidsbelang in China Logistics te kopen.

(€1 = 9,24 Hong Kong dollar)

Meer
Markten
Mijn Volglijst
Markten
BEL20