Italië maakt zich op voor nieuwe coronamaatregelen

Na het VK, Nederland, Frankrijk en ons land plant nu ook Italië strengere maatregelen. Dat zeggen bronnen aan het persbureau Bloomberg.

Italiaans premier Giuseppe Conti zou volgens Bloomberg later op zondag bekendmaken dat alle horecazaken moeten sluiten om 22 uur, dat sommige sportactiviteiten verboden worden en dat de uren in middelbare scholen veranderen om de verspreiding van het virus in te dijken.

Italië was in maart het eerste Europese land dat in volledige lockdown ging omdat het aantal besmettingen gevaarlijk opliep, waarna de rest van de wereld snel volgde. Het was ook een van de eerste landen om opnieuw te versoepelen. Op dit moment telt het land 44 besmettingen per 100.000 inwoners en 36.000 coronadoden. Zondag raakte ook bekend dat Italië 39 miljard euro gaat bijlenen om de crisis te beteugelen.

De voorbije week besloten een hoop landen om de duimschroeven opnieuw aan te draaien. Het VK kwam met een barometer die regio’s in bepaalde alarmniveaus plaatst en daar maatregelen aan koppelt, Nederland besloot alle horecazaken te sluiten, Frankrijk voerde een avondklok in en België bracht al die maatregelen samen. Sociaal contact wordt in ons land vanaf maandag ook beperkt tot één persoon die u mag vastpakken. U mag verder nog mensen zien, maar vanop afstand of met mondmasker.

Meer
Markten
Mijn Volglijst
Markten
BEL20