Buitenlandse Zaken waarschuwt voor reizen naar Italië na derde coronadode

In Italië zijn ondertussen meer dan 132 mensen besmet met het coronavirus Covid-19. Drie mensen zijn er aan overleden. Buitenlandse Zaken raadt aan om ‘de instructies van de lokale autoriteiten te volgen’.

Italië kent de grootste uitbraak van het Covid-19-virus buiten Azië. Meer dan 132 mensen zijn besmet en drie mensen zijn overleden. Premier Guiseppe Conte kondigde zondag aan een paar gebieden in quarantaine te plaatsen. In tien gemeenten in de regio Lombardije en één in Veneto zijn winkels en scholen gesloten en inwoners wordt gevraagd binnen te blijven. Alle carnavalsoptochten en sportwedstrijden zijn verboden. De maatregelen blijven ‘enkele weken’ van kracht.

Fashion Week

Het is al de hele week Fashion Week in de Italiaanse grootstad Milaan en ook die wordt getroffen door het virus. Het luxemerk Armani, de organisator van de modeweek, besliste de slotshow op zondag achter gesloten deuren te houden. Er is geen publiek of pers toegelaten. De show wordt wel gefilmd. ‘We doen dit om de gezondheid van onze gasten te beschermen’, klinkt het.

Het Belgische ministerie van Buitenlandse Zaken raadt iedereen die wil afreizen naar een van de 11 getroffen regio’s om de instructies van de lokale autoriteiten te volgen of te kijken op de site van het Italiaanse ministerie van Volksgezondheid.

Het wereldwijde aantal doden door Covid-19 is ondertussen toegenomen tot 2.400. Het aantal besmettingen staat op 79.000.

Meer
Markten
Mijn Volglijst
Markten
BEL20