Europese Centrale Bank zet vaart achter digitale euro, maar zit u daar wel op te wachten?

De Europese Centrale Bank kondigt een nieuwe fase aan in de ontwikkeling van de digitale euro, een elektronische variant van munten en biljetten. “Maar fysiek cash zal in elk scenario blijven bestaan”, benadrukt de ECB.

Waarom is dit belangrijk?

Om de opkomst van cryptomunten te counteren, ontwikkelen centrale banken wereldwijd zogeheten CBDC's (central bank digital currencies). Maar zullen die nieuwe betalingsmiddelen wel volledig anoniem zijn?

Letterlijk: “We moeten onze munt voorbereiden op de toekomst”, zegt ECB-voorzitter Christine Lagarde in een mededeling. “We zien de digitale euro als een digitale vorm van contant geld die kosteloos voor alle digitale betalingen kan worden gebruikt en die aan de hoogste privacynormen beantwoordt. De digitale euro zou naast contant geld bestaan, dat altijd beschikbaar blijft, zodat niemand achterblijft.”

Meer details: Na een tweejarige onderzoeksfase geeft Lagarde het startschot vo

Dit premium artikel is exclusief voor abonnees
Lees nu 3 artikels gratis per maand!
Denk jij vooruit, aan de toekomst van morgen? Business AM is jouw leidraad doorheen verandering. Hol niet achter de feiten aan en maak deel uit van Vlaanderens snelst groeiende business website.
Al abonnee? Log in en krijg toegang tot alle premium artikels.
Meer premium artikelen
Meer