Europese beurzen zetten verliesreeks voort

De Bel20 eindigt de dag met een verlies van 7,2 procent en zet daarmee zijn verliesreeks van de afgelopen weken voort. De Europese sterindex StoxxEurope600 verliest 5 procent.

Europese beleggers konden niet overtuigd worden door de ingrepen van verschillende centrale banken om de economische impact van het coronavirus covid-19 te temperen. De Amerikaanse centrale bank Fed verlaagde de beleidsrente tot 0,25 procent en het zet een nieuw obligatie-opkoopprogramma van 700 miljard dollar in de steigers. Dat is ongezien. Ook de Britse centrale bank verlaagde vorige week haar rente naar 0,25 procent.

Toch hebben beleggers duidelijk nog steeds schrik dat de wereldwijde economie covid-19 niet snel te boven zal komen. De Bel20 verliest 7 procent, de andere Europese beurzen allemaal rond de 5 procent. De Franse CAC40 eindigt 5,7 procent lager, de Nederlandse AEX komt op -3,7 procent.

Banken

Alle beurzen kenden wel een kleine heropleving toen de Europese Commissie aankondigde alle niet-essentiële reizen naar de EU op te schorten.

In de Bel20 dragen de banken opnieuw de rode lantaarn. ING eindigt 9,6 procent in het rood, KBC heeft zelfs een verlies van 15,5 procent. Het best presterende aandeel is alweer Colruyt, dat zijn verkoop ziet stijgen door de paniek rond het virus. Het aandeel stijgt 0,5 procent.

Meer
Markten
Mijn Volglijst
Markten
BEL20