Android 15 krijgt mogelijk nieuwe handige functie om alle apps in dark mode te zetten

Google werkt aan een nieuwe functie in Android 15 waarmee gebruikers alle apps op hun smartphone geforceerd in dark mode kunnen zetten.

Waarom is dit belangrijk?

Dark mode is steeds populairder geworden, omdat het de batterijduur van smartphones kan verlengen en het minder vermoeiend is voor de ogen in het donker. Veel mensen gebruiken daarom graag donkere modus op hun smartphone, maar ontzien het zich om dat bij alle apps handmatig te hoeven in te schakelen. Daar komt nu een oplossing voor.

De essentie: De nieuwe functie in Android 15 zou een stap verder gaan dan de bestaande functie in Android door dark mode mogelijk te maken voor alle apps, zelfs die geen eigen dark mode-functie hebben. De nieuwe feature zou ook werken bij apps die geen eigen dark mode-functie hebben.

Wanneer? Het is nog niet bekend of en wanneer de nieuwe functie beschikbaar zal zijn. De functie is op dit moment niet te vinden in de bètaversie van Android 15. De verwachting is dat de functie pas in een latere update van Android 15 beschikbaar zal komen.