Europese beurzen zetten neerwaartse trend verder

De Bel20 krijgt de wind van voren. Na woensdag stevige verliezen te hebben geslikt, dook de Belgische sterindex na het luiden van de openingsbel opnieuw in het rood.

Nadat de Bel20 woensdag één van de slechtste dagen van de afgelopen maanden heeft beleefd, is de index de dag opnieuw in mineur gestart. Kort na het luiden van de openingsbel dook de sterindex 1,5 procent in het rood. Na bijna twee uur handelen is het verlies opgelopen tot 2 procent. Het ziet er naar uit dat ook de Belgische aandelenmarkt ten prooi is gevallen van beleggers die de jacht hebben ingezet op rommelaandelen naar het voorbeeld van de rush op GameStop.

Colruyt enige stijger in Bel20

Na twee uur handelen was Umicore de grootste verliezer in de Bel20. Het aandeel van de recyclagegroep noteerde donderdagochtend 5,9 procent in het rood.

Colruyt was het enige bedrijf dat het hoofd boven water kon houden. Omstreeks 11 uur noteerde het aandeel 0,1 procent hoger.

Acacia Pharma ging er 3,8 procent op vooruit nadat Degroof Petercam het koersdoel voor het farmabedrijf heeft verhoogd van 6 tot 6,8 euro.

Europa kleurt rood

Ook elders in Europa kleuren de beurzen bloedrood. De Eurostoxx50 noteerde donderdagochtend 1,75 procent in de min. De Duitse index DAX30, de grootste verliezer van onze buurlanden na bijna twee uur handelen, verloor 2,25 procent.

In Frankfurt verloor BMW 3,9 procent nadat het de beleggers niet kon overtuigen met een verbetering van zijn vrije kasstroom. Die verdubbelde bijna in vergelijking met een jaar eerder tot 2,8 miljard euro.

Het Nederlandse Avantium verloor 6,5 procent nadat Degroof Petercam het koersdoel voor het chemiebedrijf naar beneden bijstelde. Die daalde van 8 naar 7,4 euro.

Meer
Markten
Mijn Volglijst
Markten
BEL20