GameStop blijft maar gaan: alweer 93 procent erbij

Het aandeel van de computerspellenverkoper GameStop gaat voor de derde dag op rij serieus hoger op de Amerikaanse beurs. Het aandeel steeg sinds vrijdag al 163 procent.

De Amerikaanse beurzen hielden het over het algemeen rustig dinsdag. De Dow Jones ging 0,1 procent hoger, de S&P500 en de Nasdaq verloren allebei 0,1 procent.

Microsoft, dat na de bel met resultaten komt, ging ,21 procent in het groen. Beleggers verwachten dat de technologiegigant nog steeds kan profiteren van de pandemie en het daarmee gepaarde thuiswerk en nemen een voorschot op goede cijfers.

Twee bedrijven kwamen dinsdag voorbeurs al met resultaten. General Electric deed er 2,7 procent bij na beter dan verwachte cijfers, net als Johnson & Johnson. Die laatste liet ook weten dat hij volgende week verwacht met de eerste bevindingen van zijn vaccintesten naar buiten te kunnen treden.

Speculatiebubbel

Maar één aandeel maakte opnieuw de beursdag. GameStop, een verkoper van computergames die zweert bij fysieke winkels, schoot maar liefst 92,7 procent in het groen. De afgelopen dagen maakte het aandeel de gekste koerssprongen nadat beleggers op het discussieforum Reddit de winkel de hemel in prezen. De aanstelling van een nieuwe bestuurder heeft daar alles mee te maken. Lees hier het volledige verhaal.

En ook de bioscoopketen AMC had veel belangstelling, opnieuw dankzij Reddit. Het aandeel won 12,2 procent. In AMC, dat stevig minder inkomsten heeft door de coronacrisis, zitten veel shorters omdat die profiteren van koersdalingen. De Reddit-beleggers zijn in oorlog met shorters en proberen hen uit te roken door de aandelen te laten stijgen. Experten vrezen voor een speculatieve bubbel waar geen rekening meer wordt gehouden met de effectieve waarde en toekomstplannen van de bedrijven in kwestie.

De komende dagen kijken Amerikaanse beleggers uit naar een mededeling van de centrale bank Fed. Die houdt de komende twee dagen een vergadering en laat achteraf weten of er iets verandert aan haar nulrentebeleid. Dinsdag werd voormalig Fed-voorzitter Janet Yellen officieel verkozen tot minister van Financiën in de regering-Biden.

Meer
Markten
Mijn Volglijst
Markten
BEL20