Europese beurzen starten laatste beursweek van het jaar in groen

Nu er een brexitakkoord is en het Amerikaanse stimulusplan is goedgekeurd, geven de beurzen een vervolg aan de rally van vorige week.

De Bel20 ging kort na het luiden van de openingsbel 0,7 procent hoger. Die winst viel een half uur later wel terug tot 0,14 procent.

Winst voor Proximus

Het telecombedrijf Proximus was met een winst van 1,85 procent maandagochtend de koploper in de Belgische sterindex. ArgenX zag 1,36 procent van zijn beurswaarde in rook opgaan en is daarmee de grootste verliezer van de Bel20.

Balta won een half uur na de opening van de beurzen maar liefst 11,42 procent. Het akkoord tussen het VK en de EU was een welgekomen kerstgeschenk voor de tapijtproducent. Het VK is namelijk goed voor één vijfde van de omzet van het bedrijf.

Mooie resultaten DAX30

Net zoals de Bel20 reageren de andere Europese beurzen positief op het nieuws van de afgelopen dagen. De Eurostoxx50 ging na een half uur handelen 0,53 procent hoger. De Duitse DAX30 ging er met 1,26 procent op vooruit met Delivery Hero als koploper. De Duitse maaltijdbezorger won 3,04 procent.

In Nederland verloor Prosus 4,4 procent. De techinvesteerder moet terrein prijsgeven omdat het aandeel van Tencent 6,7 procent verloor op de beurs van Hong Kong. Prosus heeft een belangrijke participatie in die techgigant.

Meer
Markten
Mijn Volglijst
Markten
BEL20