Europese beurzen sluiten beursweek in mineur af

De teleurstellende reacties op de kwartaalresultaten van de Amerikaanse banken lijken ook een weerslag te hebben op de Europese beurzen. Die kleuren rood.

In de Verenigde Staten zijn enkele Amerikaanse grootbanken naar buiten gekomen met de kwartaalresultaten. Die waren beter dan verwacht, maar de beleggers reageerden toch teleurgesteld op de cijfers. De aandelen van Wells Fargo, JPMorgan en Citigroup doken na het luiden van de openingsbel in het rood. Ook in onze contreien kleuren de beurstabellen rood. De Bel20 verloor 0,7 procent.

Reorganisatie ASIT Biotech

Argen-X, Ageas en Aedifica waren de enige winnaars in de Belgische sterindex. Die aandelen gingen er respectievelijk 0,8, 0,4 en 0,3 procent op vooruit.

ASIT Biotech heeft een gerechtelijk reorganisatieplan ingediend bij Regsol, het Centraal Register Solvabiliteit. De schuldeisers moeten zich hier nog over uitspreken. Het aandeel van het biotechbedrijf nam een duik van 12,3 procent.

Deceuninck heeft de beursdag dan weer in het groen afgesloten. Het aandeel schoot 7,2 procent omhoog nadat de producent van pvc-raamprofielen een update gaf over de cijfers. Daaruit bleek dat Deceuninck vorig jaar een winstgroei van 36 procent heeft opgetekend.

Overname Carrefour afgeschoten

Net zoals de Bel20 kleuren de beurzen elders in Europa rood. De Eurostoxx50 verloor 1,2 procent.

De Franse minister van Financiën, Bruno Le Maire, heeft de overname van Carrefour door de Canadese supermarketketen Couche-Tard afgeschoten. ‘De voedselveiligheid van ons land staat op het spel’, klonk het. Het aandeel verloor 2,9 procent.

Valeo, een Franse producent van auto-onderdelen, sloot de beursdag 1,2 procent in het groen af. Het bedrijf kon donderdagavond uitpakken met omzetstijging in het vierde kwartaal. De omzet is toen gestegen met 5,3 procent.

Meer
Markten
Mijn Volglijst
Markten
BEL20