Beter dan verwachte kwartaalresultaten banken kunnen Wall Street niet uit het rood houden

Enkele grootbanken in de Verenigde Staten zijn vandaag naar buiten gekomen met de kwartaalcijfers. Die zijn beter dan verwacht, maar de beleggers reageren er op het eerste gezicht koeltjes op de resultaten.

De Amerikaanse beleggers kregen de afgelopen 24 uur heel wat nieuws te verwerken. Zo heeft Jerome Powell, de voorzitter van de Federal Reserve, donderdagavond laten weten dat er in de nabije toekomst geen verhoging komt van de belangrijkste rente.

Steunpakket Joe Biden

Daarnaast heeft president-elect Joe Biden zijn coronaplan van 1.900 miljard dollar voorgesteld. Via dat plan wil hij onder meer het steunpakket verhogen naar 2.000 dollar per Amerikaan. Dat is 1.400 dollar bovenop de cheque van 600 dollar die de Amerikanen reeds ontvangen hebben.

De Dow Jones verloor 0,65 procent en de S&P500 ging 0,3 procent lager. De Nasdaq ging als enige de hoogte in en won 0,15 procent.

Kwartaalcijfers banken

De beleggers kregen vandaag een aantal kwartaalcijfers uit de financiële sector voorgeschoteld. Zo heeft Citigroup in het vierde kwartaal de nettowinst zien dalen tot 2,08 dollar per aandeel. Dat is een kleinere daling dan wat de analisten voor ogen hadden. Zij gingen uit van een daling tot 1,34 dollar per aandeel. Het aandeel van Citigroup verloor kort na het luiden van de openingsbel 2,9 procent.

JPMorgan kon dan weer uitpakken met een recordwinst. De winst in het vierde kwartaal is gestegen met 42 procent tot 12,1 miljard dollar, een recordhoogte. Toch opende het aandeel 1,6 procent lager.

Ook Wells Fargo kwam met kwartaalcijfers naar buiten. De winst per aandeel kwam uit op 0,64 dollar. Dat is 0,06 dollar meer dan de verwachtingen van analisten. Het aandeel verloor 5,1 procent.

Meer
Markten
Mijn Volglijst
Markten
BEL20