Wall Street sluit in het rood af na toespraak Jerome Powell

Jerome Powell, voorzitter van de Federal Reserve, heeft gezegd dat er geen plannen zijn om de belangrijkste rente binnenkort te verhogen. Wall Street sloot de handelsdag in het rood af.

Powell heeft in een virtuele toespraak laten weten dat de Federal Reserve nog geen plannen heeft om de rente te verhogen. ‘Wanneer de tijd rijp is, gaan we de rentes verhogen, maar dat is nog niet voor de nabije toekomst ‘, zei hij.

Powell houdt beurzen in het groen

Volgens Powell is Amerika nog ver verwijderd van een gezonde arbeidsmarkt en maximale werkgelegenheid. De Dow Jones verloor 0,2 procent en de Nasdaq daalde met 0,1 procent. De S&P500 dook 0,4 procent in het rood.

De grootste vermogensbeheerder ter wereld, BlackRock, heeft de beleggingen onder zijn beheer afgelopen kwartaal zien toenemen tot 8.680 miljard dollar. Dat is het hoogste niveau ooit. Desalniettemin dook het aandeel 4,65 procent in het rood.

Wells Fargo verkoopt vermogensbeheertak

Wells Fargo wil zijn vermogensbeheertak van de hand doen. De Amerikaanse bank voert gesprekken met met een consortium dat wordt geleid door GTCR en Reverence Capital Partners. Het aandeel sloot de beursdag 2,8 procent in de plus af.

De Amerikaanse dienst voor de verkeersveiligheid (NHTSA) heeft aan Tesla, de producent van elektrische wagens, gevraagd om 158.000 auto’s van het Model S en het Model X terug te roepen. Er zouden in sommige modellen problemen zijn met de boordcomputer. Het aandeel verloor 1,1 procent.

Meer
Markten
Mijn Volglijst
Markten
BEL20