Europese beurzen maken zich op voor verkiezingsdag

Alle Europese beurzen starten de dag in goede luim, op deze belangrijke verkiezingsdag in de Verenigde Staten. Het Brusselse sterrenpeloton Bel20 doet er 1,13 procent bij.

Biocartis koerst 11,54 procent hoger. De diagnosespecialist gaat samenwerken met een Chileens bedrijf voor de ontwikkeling van een test voor schildklieraandoeningen én heeft een samenwerking op zak met een Amerikaans bedrijf dat gespecialiseerd is in moleculaire diagnostica.

Ondernemer Marc Coucke vertrekt uit de raad van bestuur van Mithra, die hij voorzit. Het Luikse farmabedrijf wil zijn raad van bestuur vernieuwen. om de groei van het bedrijf – dat intussen 350 personeelsleden telt – en het op de markt brengen van de anticonceptiepil Estelle ’te ondersteunen en versnellen’, klinkt het. Het aandeel wint 3,54 procent.

Galapagos doet er 1,75 procent bij in Amsterdam. Het biotechbedrijf krijgt groen licht van het Europese Geneesmiddelenbureau om een vergunningsaanvraag in te dienen voor filgotinib. Dat middel behandelt een chronische ontsteking aan de darmen.

In Duitsland verliest HelloFresh 2,53 procent, hoewel het één van die bedrijven is die gedijt bij deze coronacrisis. De maaltijdbezorger zag het aantal bestellingen verdubbelen op jaarbasis en legt de verwachtingen voor dit jaar opnieuw een stukje hoger. ‘De trend om meer thuis te koken, is tijdens de pandemie versneld, en wij verwachten dat die trend zich zal voortzetten’, klinkt het.

Nog in Duitsland geeft Bayer 1,47 procent prijs. De farmagroep moet toegeven dat er geen schikking is met duizenden klagers over de onkruidverdelger Roundup. Nu de deadline verstreken is, kunnen mensen -die door het gebruik van het middel kanker gekregen hebben – opnieuw naar de rechter stappen.

BNP Paribas is relatief goed door de zomer gekomen. De Franse bank zette tijdens het derde kwartaal een winst van 1,9 miljard euro in de boeken, een daling met 2,3 procent ten opzichte van dezelfde periode vorig jaar. Analisten hadden wegens de coronacrisis gerekend op een lagere winst. In Parijs koerst het aandeel vlot 6,5 procent hoger.

Meer
Markten
Mijn Volglijst
Markten
BEL20