Sonos lanceert met Sonos Ace eerste koptelefoon

Sonos heeft voor het ooit een hoofdtelefoon uitgebracht. Het gaat om de Sonos Ace, die de geluidskwaliteit van de speakers van Sonos moet combineren met het gemak van een draadloze koptelefoon.

In het nieuws: Na jarenlang een van de toonaangevende merken te zijn op het vlak van speakers, waagt Sonos zich nu ook aan een koptelefoon. De geruchten daarover verschenen in het verleden al regelmatig, maar nu is de Sonos Ace ook eindelijk echt aangekondigd.

Sonos Ace

Naar eigen zeggen wil Sonos zijn “gerenommeerde audio- en designexpertise” gebruiken om “de manier waarop we met koptelefoons luisteren te transformeren”. De Sonos Ace combineert een mooi design met goede geluidskwaliteit. De koptelefoon werkt ook perfect samen met andere toestellen van Sonos.

  • Hifi-geluid: Speciaal ontworpen drivers moeten alle frequenties helder weergeven.
  • Active noise cancellation: Je kan met de Sonos Ace kiezen om alle omgevingsgeluid af te sluiten, of om met de Aware-modus je wel bewust te blijven van je omgeving.
  • Privébioscoop: Met één druk op de knop kan je het geluid van een Sonos-soundbar overschakelen naar de Sonos-koptelefoon. De surround sound zorgt ervoor dat ook daar geluid uit alle richting lijkt te komen.
  • Batterij: De Sonos Ace gaat tot wel 30 uur mee. Bovendien kan de batterij extra snel opgeladen worden. De USB-C-kabel geeft je in drie minuten tijd maar liefst drie uur batterijduur. Als je de koptelefoon van je oren haalt, stopt de muziek automatisch zodat je geen onnodige batterijduur verspilt.

Design

De Sonos Ace is beschikbaar in zowel wit als zwart. Het toestel heeft metalen accenten met een matte afwerking.

  • De oorschelpen hebben een verschillende kleur zodat je snel weet welke kant op welk oor hoort. Bovendien heb je makkelijk te bedienen knoppen waarmee je heel wat zaken kan aanpassen.
  • De Sonos Ace is ook duurzaam dankzij vegan leer en vervangbare oorkussens.

Sonos Ace is verkrijgbaar vanaf 5 juni voor 499 euro.