Nieuwe iPhone SE komt eraan: Dit weten we al

De vierde generatie van de iPhone SE lijkt er dan toch te komen. Dat blijkt uit de vele geruchten die de laatste tijd opduiken over dit goedkopere model van de iPhone. De iPhone SE 4 wordt vermoedelijk in het voorjaar van 2025 voorgesteld.

Wat ging eraan vooraf?

In het nieuws: Sinds enige tijd duiker er echter regelmatig opnieuw verhalen op over de iPhone SE 4. Dat is onder andere het geval in een recent rapport van The Information.

  • Deze nieuwe iPhone SE zou hetzelfde design hebben als de iPhone 14, die dateert van 2022. Daardoor zou het toestel dus eindelijk beschikken over Face ID en een notch in plaats van een Home-button. Het scherm zou dan weer 6,1 inch zijn, heel wat groter dan de 4,7 inch van de vorige generatie uit 2022.
  • Daarnaast zou deze nieuwe iPhone SE 4 beschikken over een USB-C-poort en een actieknop, twee features die nog maar recent zijn ingevoerd door Apple.
  • De nieuwe, goedkope iPhone zou er komen in het voorjaar van 2025. De prijs zou rond zo’n 10 procent hoger liggen dan die van zijn voorlopig. Het toestel zou wel nog steeds minder kosten dan 500 euro, waardoor het heel wat goedkoper blijft dan andere iPhones.