Apple werkt aan dunnere iPhone 17 voor 2025

Apple lijkt van plan om volgend jaar een volledig vernieuwd iPhone 17-model te lanceren. Het zou gaan om de dunste iPhone ooit en meteen ook de grootste vernieuwing sinds lang.

Waarom is dit belangrijk?

Apple lanceerde twee weken geleden met de nieuwe iPad Pro zijn dunste toestel ooit. Die trend lijkt het in de toekomst te willen doorzetten naar de iPhone ook.

In het nieuws: Volgens de website The Information onderzoekt Apple momenteel of het in 2025 met een dunnere iPhone op de markt kan komen. Dat nieuwe toestel zal dan deel uitmaken van de reeks iPhone 17 die we in september 2025 mogen verwachten.

iPhone 17 Slim

Het nieuws over deze dunnere iPhone 17 sluit aan bij eerdere geruchten. Zo verschenen er twee weken geleden al berichten dat Apple in 2025 van plan zou zijn om het Plus-model niet langer uit te brengen. Omdat deze versie van de iPhone nooit de verkoopverwachtingen kon waarmaken, zou het vervangen worden door een iPhone 17 Slim. Veel informatie was er daar toen nog niet over, maar gezien de naam lijkt het niet onwaarschijnlijk dat dat het dunnere model zal worden.

De details:

  • Volgens de website Engadget wordt deze nieuwe iPhone 17 Slim de grootste designrevolutie sinds de introductie van de iPhone X in 2017.
  • Apple zou momenteel verschillende mogelijke designs onderzoeken. Het denkt daarbij onder andere aan de introductie van aluminium. Ook de frontcamera zou een upgrade krijgen, terwijl het Dynamic Island kleiner dan ooit lijkt te worden. Qua schermgrootte zou deze iPhone 17 Slim zich bevinden tussen de Pro en de Pro Max.
  • Dat revolutionaire nieuwe model wel heel duur kunnen uitvallen. Er wordt er momenteel vanuit gegaan dat het de duurste iPhone ooit wordt.
Meer