Elon Musk verkoopt twee huizen nadat hij belooft ‘alle bezittingen te verkopen’

Tesla-CEO Elon Musk heeft op vrijdag twee huizen in Californië te koop gezet nadat hij vrijdag op Twitter zwoer om al zijn bezittingen te verkopen.

De twee eigendommen in Bel-Air gaan onder de hamer voor een mooie 39,5 miljoen dollar, samen. Dat is een 36 miljoen euro. Een van de huizen was nog het eigendom van Gene Wilder, vooral bekend van zijn rol als Willy Wonka in Charlie And The Chocolate Factory uit 1971.

Tesla-aandelen

De 48-jarige Musk zette op vrijdag een tiental tweets in een uur tijd. In eentje daarvan deed hij Tesla-aandelen kortstondig kelderen door te stellen dat ze te hoog geprijsd stonden. In een andere beloofde hij dan weer al zijn bezittingen te verkopen. Die belofte lijkt hij nu uit te voeren.

Het is wellicht niet het beste moment om te verkopen in Los Angeles. De verkoop van luxe-woningen zit er al even in het slop. Door de coronacrisis kan bijna niemand naar een huis komen kijken, laat staan het kopen. De interesse uit China en Rusland en het Midden-Oosten is ook verdampt. Een aantal lokale belastingwetten maken een huis in L.A. nu eenmaal minder aantrekkelijk als aftrekpost. Ook voor Amerikanen is Bel-Air dus niet langer het nec plus ultra van de huizenmarkt.

Hypotheek

Musk heeft de huizen in 2012 en 2013 gekocht, hij betaalde er 24 miljoen dollar voor. Hij heeft nog drie huizen in de buurt, die hebben allemaal een zicht op de Bel-Air Country Club.

De eigenaar van SpaceX en Tesla zou in 2018 een hypotheek van 61 miljoen dollar zijn aangegaan bij Morgan Stanley. Met de verkoop zou hij alvast een gedeelte van dat bedrag kunnen terugbetalen.

Lees ook:

Meer
Markten
Mijn Volglijst
Markten
BEL20